Site Rengi

DOLAR 18,8725
EURO 19,9205
ALTIN 1.098,81
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Çok Bulutlu
Ankara
16°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 15°C
Cum 14°C

Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Bilgi Şöleni gerçekleşti

CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN 2021 YILININ ‘YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI’ OLARAK İLAN EDİLMESİ DOLAYISIYLA AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) VE AYDIN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NİN İŞ BİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN ‘YUNUS EMRE VE DÜNYA DİLİ TÜRKÇE BİLGİ ŞÖLENİ’ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİ.

Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Bilgi Şöleni gerçekleşti
11.11.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ olarak ilan edilmesi dolayısıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nin iş birliği ile düzenlenen ‘Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Bilgi Şöleni’ Sosyal Bilimler Lisesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Yunus Emre’nin beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesinin ve hatırlatılmasının önemli bir görev olduğunu belirterek, “Yunus Emre’nin mirası olan Türkçe’nin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması sorumluluğumuzdur. Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Bilgi Şöleni, bu niyetle düzenlenmiştir” dedi.

Türkçe’nin edebi dil olarak Orhun Abideleri’nden bu yana bin 300 yıllık bir gelişim süreci olduğunu belirten Öksüz, “Yunus Emre’nin şiirlerinde kullandığı dil için Türkçe’nin süt dişleri ifadesi kullanılmaktadır. İşlene işlene günümüze ulaşan Türkçemiz, bir medeniyet dilidir. Türkçemize sahip çıkarak geleceğe yürümeliyiz. Dilini kaybeden bir millet hafızasını, benliğini hatta inancını kaybeder. İşte bu yolda en önemli kaynaklarımızdan biri Yunus Emre’dir” diye konuştu.

Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe Bilgi Şöleni’ne; ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Altunkaya, Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Fatih Anıl, davetliler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.