Site Rengi

DOLAR 18,8702
EURO 20,0121
ALTIN 1.107,63
BIST 5.071,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 16°C

Niğdeli genç girişimci devlet desteğiyle koyun çiftliği kurdu

NİĞDE’DE GENÇ GİRİŞİMCİ EREN KOYUNCU DEVLETTEN ALDIĞI YAKLAŞIK 1,5 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİYLE KURDUĞU MODERN ÇİFTLİKTE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK YAPIYOR.

Niğdeli genç girişimci devlet desteğiyle koyun çiftliği kurdu
04.02.2022
A+
A-

Niğde’de genç girişimci Eren Koyuncu, devletten aldığı yaklaşık 1,5 milyonluk hibe desteğiyle kurduğu modern çiftlikte küçükbaş hayvancılık yapıyor.

Merkez Sazlıca beldesinde yaşayan 24 yaşındaki Eren Koyuncu, ailesiyle birlikte küçükbaş hayvancılıkla uğraştığını söyledi. 2020 yılında kırsal kalkınma desteklerine başvurduğunu belirten Koyuncu, “Yaklaşık 3 milyon liralık bir tesis kurduk. 1 milyon 400 binden fazlasını devletimiz verdi. Cumhurbaşkanımız, bakanımız, valimiz ve il müdürümüz Asım Baş’a teşekkür ederim. İşletmemiz son derece modern bir tesis oldu. Şu an çiftliğimiz, 2 bin 500 kapasiteli ve 2 bin 500 hayvanımız var. Hedefimiz 10 bin hayvan sayısına ulaşmak. Allah’ın izniyle 10 bin hayvan sayısına ulaşacağız. Hayvanlarımız İvesi ve Hamdani ağırlıklı ve Sakız melezlerimiz var. Sakız koyunlarımız kuzu ve süt için kombine bir ırk. Buradaki koyunlarımız yıllardır çalışmamızla geliştirdiğimiz hayvanlar. İkiz ve üçüz oranları yüksek. Bunların süt verimi en aşağısı 2 litre olmakla birlikte 6 litreyi gördük, ortalamamız 3,5 litre. İvesi ve Hamdani koyunlarının, süt ve et veriminin yüksek. Akkaraman koyunlarından daha çabuk etleniyor. Daha fazla süt veriyor” dedi. Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, çiftliğin küçükbaş hayvancılıkta kentin yüz akı projelerinden biri olduğunu söyledi.

2021 yılında kırsal kalkınma destekleriyle 183 projeyi faaliyete geçirdiklerini ifade eden Baş, “Bu sene kırsal kalkınma desteklerine bin 50’ye yakın başvuru yapıldı. Bu yıl kırsal kalkınma desteklerinde biraz değişiklik yapıldı, A ve B iş planı ve ekonomik yatırımlar olarak 3 bölüme ayrıldı. A iş planında 750’nin üzerinde, B iş planında ise 200’e yakın başvuru var. Ekonomik yatırımlara ise 100’ün üzerinde başvuru bekliyoruz. Bu yıl B iş planı ile ekonomik yatırımları önemsiyoruz. İnşallah hatırı sayılır proje sayısını Bakanlığa göndereceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.