Site Rengi

DOLAR 18,8833
EURO 20,0180
ALTIN 1.102,18
BIST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Çok Bulutlu
Ankara
16°C
Çok Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C

Bakan Özer: “7 Şubat günü 81 ilde eğitim öğretimin ikinci dönemi kaldığı yerden devam ediyor”

BİR DİZİ TOPLANTI İÇİN ZONGULDAK’A GELEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. MAHMUT ÖZER, ZONGULDAK VALİLİĞİ ÖNÜNDE PROTOKOL TARAFINDAN KARŞILANDI. BURADA MİNİK BİR ÖĞRENCİ TARAFINDAN VERİLEN ÇİÇEĞİ KABUL EDEN BAKAN MAHMUT ÖZER, MİNİK ÇOCUKLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ. PROTOKOL ÜYELERİYLE GÖRÜŞEN BAKAN ÖZER ARDINDAN VALİLİK ŞEREF DEFTERİ’Nİ İMZALADI. ARDINDAN GAZETECİLERE AÇIKLAMALARDA BULUNAN ÖZER, EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İKİNCİ DÖNEMİNİN 7 ŞUBAT TARİHİNDE 81 İLDE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİNİ AÇIKLADI.

Bakan Özer: “7 Şubat günü 81 ilde eğitim öğretimin ikinci dönemi kaldığı yerden devam ediyor”
04.02.2022
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 7 Şubat günü 81 ilde eğitim öğretim döneminin ikinci döneminin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. Bakan Özer, “Tüm süreci Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık Bilim Kuruluyla koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Ben ikinci dönemin tüm öğrencilerimize tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bir dizi toplantı için Zonguldak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Valiliği önünde protokol tarafından karşılandı. Burada minik bir öğrenci tarafından verilen çiçeği kabul eden Bakan Mahmut Özer, minik çocukla fotoğraf çektirdi. Protokol üyeleriyle görüşen Bakan Özer ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özer, eğitim öğretim yılının ikinci döneminin 7 Şubat tarihinde 81 ilde kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

“60 yıllık öğretmenlere has meslek kanunu özlemi giderilmiş oldu”

Bakan Özer, 60 yıllık meslek kanunuyla özlemin giderildiğine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Bugün Milli Eğitim Bakanlığı açısından çok önemli bir gün. 1960’lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi dün itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasalaştı. Artık 60 yıllık özlem öğretmenlere has bir meslek kanunu ile giderilmiş oldu. Ben bu sürece desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız hem de öğretmenler hem de Milli Eğitim Bakanlığı adına en içten şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bundan sonra tüm öğretmenlerimizi her anlamda desteklemeye her zamanda yanında olduğumuz gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

“Öğretmenlerimiz salgının kahramanları”

Covid-19 salgınında öğretmenlerin kahramanlık gösterdiğini ifade eden Bakan Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bildiğiniz gibi öğretmenlerimiz Covid salgınıyla mücadele günlerinin de kahramanları. Hakikaten birinci dönemin kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam etmenin en büyük katkısı öğretmenlerimizden geldi. Öğretmenlerimiz beş ay boyunca maskeyle ders anlatmaya devam ettiler. Aşılanma oranları da tüm Türkiye’nin ortalamasının üzerinde olduğu gibi özellikle kıta Avrupası ve diğer ülkelerdeki haftada beş gün yüz yüze eğitime devam eden ülkelerin öğretmenlerin aşılanma oranlarının çok üzerinde gerçekleşti. Onun için ben öğretmenlerimizi kutluyorum. Yeni öğretmenlik meslek kanununun da tüm öğretmenlerimize ve milli eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Zonguldak benim memleketim, vefa borcum var”

Zonguldak’ta iki dönem rektörlük yaptığını, hayatının bir bölümünün 16 yılını Zonguldak’ta geçirdiğini aktaran Özer, kentteki eğitimin kalitesini artırmak için çalışmaların olacağını açıkladı. Zonguldak’a vefa borcu olduğunu söyleyen Bakan Özer sözlerini şöyle tamamladı:

“Zonguldak’tayız. Benim memleketim. Hakikaten hayatımın 16 yılını burada geçirdim. Yaklaşık iki dönem rektörlük yaptım. Çok sevdiğim bir kent. Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milli eğitim müdürlerimizle birlikte Zonguldak’taki eğitimi kalitesini nasıl artırabiliriz. Hangi yatırımları yapabiliriz bunları değerlendireceğiz. İnşallah çok güzel müjdeleri toplantı sonrasında paylaşma imkanım olacak. Hakikaten Zonguldak’a vefa borcum var. Bu vesile ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm imkanlarını şehrimizle paylaşma imkanı olacak. Zonguldak’taki eğitimin kalitesinin artmasından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Bakan Mahmut Özer, basın açıklamasının ardından eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.