Site Rengi

DOLAR 18,8659
EURO 20,0914
ALTIN 1.113,15
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Zürafa sokağın kültürel dönüşümü için istişare kurulu toplandı

BEYOĞLU ZÜRAFA SOKAĞIN KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜ İÇİN BİR ARAYA GELEN İSTİŞARE KURULU, İLK TOPLANTISINI SAİNT BENOİT FRANSIZ LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRDİ.

Zürafa sokağın kültürel dönüşümü için istişare kurulu toplandı
04.02.2022
A+
A-

Beyoğlu Zürafa sokağın kültürel dönüşümü için bir araya gelen istişare kurulu, ilk toplantısını Saint Benoit Fransız Lisesi’nde gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Yıldız, “Önümüzdeki hafta 5-6 binanın fiziki yıkım sürecini de gerçekleştireceğiz” dedi.

Beyoğlu Zürafa Sokağın kültürel dönüşümü için oluşturulan istişare kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Saint Benoit Fransız Lisesi’nde düzenlenen toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Yerel Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Hayri Baraçlı, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yanı sıra kültür sanat duayenleri, akademisyenler, mimarlar, sanat tarihçileri, şehir planlamacıları, sanatçılar ve STK temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Kurul toplantısında, tarihi bir öneme sahip olan kültürel dönüşüm için izlenecek yol haritasına dair fikirler konuşuldu.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yerel Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Hayri Baraçlı, Beyoğlu’nun İstanbul için önemli ilçelerden biri olduğunu söyledi. Proje içinde yer almaktan onur duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanlığı yerel politikalar üyesi Prof. Hayri Baraçlı, “İnşallah burada kültür sanat adına İstanbul’da büyük projelerin başlangıcını da burada gerçekleştirmiş oluruz. Beyoğlu İstanbul’un önemli ilçelerinden birisi biz de hakikaten bu çakışma içerisinde olmanın onurunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki hafta 5-6 binanın yıkımı gerçekleşecek”

Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Zürafa sokakta bulunan 42 binadan 5-6 tanesinin yıkımını önümüzdeki hafta içinde gerçekleşeceğini dile getirdi.

Gerçekleştirilecek proje için kültür sanat anlamında neler yapılacağını konuştuklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bu sokağa özellikle kültür sanat anlamındaki fonksiyonla ilgili bir kurulun oluşturulması sürecimiz vardı. Bu kurulla Alageyik sokağının bitişiğindeki Fransız Saint Benoit lisesinde bir toplantı gerçekleştirdik. Beyoğlu’nu birlikte yönetiyoruz anlayışıyla hareket ediyoruz. Malikler de süreci takip ediyorlar. Malikler de tabii ki malları üzerinde tasarruf hakkına sahipler. Katılanların tamamı sürece katkıda bulunacaklarını ifade ettiler. Buradaki görüşmeler istişari mahiyetindedir. Heyet kendi içinde tematik toplantılarını yapacak. Buraya katkılar ne olabilir bunları değerlendireceğiz. Biz önümüzdeki hafta yine kamuoyunu bilgilendireceğiz. Önümüzdeki hafta 5-6 binanın fiziki yıkım sürecini de gerçekleştireceğiz. Bir taraftan yıkım süreci devam edecek. Diğer taraftan da bu inşaat sürecinin nasıl olması lazım, ne yapılması lazım, örneğin küçük butik tiyatrolar yapılabilir, müzeler yapılabilir içeride de konuşulan fikirler bunlardı. Bugün ikinci adımı önümüzdeki hafta da üçüncü adım atılacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.