Site Rengi

DOLAR 18,8780
EURO 19,9220
ALTIN 1.099,38
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

TBMM İklim Araştırma Komisyonu Başkanı Eroğlu: “Yenilenebilir enerjide Avrupa’da 2’inci sıraya yükseldik”

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İKLİM ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANI VEYSEL EROĞLU, “YENİLENEBİLİR ENERJİDE BİZ ŞUAN AVRUPA’DA 2’İNCİ SIRAYA YÜKSELDİK. ÇÜNKÜ TOPLAM ENERJİ GÜCÜNÜN YÜZDE 52’SİNİ YENİLENEBİLİR ENERJİDEN KARŞILIYORUZ” DEDİ.

TBMM İklim Araştırma Komisyonu Başkanı Eroğlu: “Yenilenebilir enerjide Avrupa’da 2’inci sıraya yükseldik”
28.10.2021
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi İklim Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu, “Yenilenebilir enerjide şuan Avrupa’da 2’inci sıraya yükseldik. Çünkü toplam enerji gücünün yüzde 52’sini yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İklim Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Bolu’ya geldi. AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Eroğlu, yenilenebilir enerji ve iklim değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Enerjinin yüzde 52’sini yenilenebilir enerjiden sağlıyoruz”

Türkiye’nin yenilenebilir enerjide Avrupa’da 2’inci sıraya yükseldiğini belirten Eroğlu, “Yenilenebilir enerjide şuan Avrupa’da 2’inci sıraya yükseldik. Çünkü toplam enerji gücünün yüzde 52’sini yenilenebilir enerjiden karşılıyoruz. Bu gerçekten muhteşem bir rakam. Bunlar da hidroelektrik enerji kaynakları, rüzgar, güneş, jeotermal. Bu büyük bir takdir aldı. Ayrıca katı atık bertaraf tesisleri, arıtma tesisleri konusunda çok büyük adım attık. Katı atıklar düzenli toplayıp bertaraf edilmesiyle yüzde 50’lik bir emisyon azaltımı sağlandı. Bu bölünmüş yollar çok büyük fayda sağladı. Trafikten gelen yük çok azaldı. Şimdi bazı tekliflerimiz var. Binaların yalıtımı dolayısıyla bir takım imar çalışmaları yapılıyor. Binalardan gelen ısıtmadan kaynaklanan emisyon azaltılacak” dedi.

“Ormanlar önemli bir unsur”

Ülkede 5,1 milyar fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydeden Eroğlu, “Ormanlar küresel iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli unsur. Çünkü ağaçlar havada sera gazına sebep olan karbondioksiti emiyor, yerine oksijen veriyor. Dünya için oksijen makinesi. Bu yüzden ormanları çok artırdık. Cumhurbaşkanımızla birlikte 5,1 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Orman alanları arttı” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.