Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Çok Bulutlu
Ankara
18°C
Çok Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 15°C

STK’lardan “Maraş Olayları”nın 43’üncü yılında bildiri

KAHRAMANMARAŞ’TA 1978 YILI ARALIK AYINDA MEYDANA GELEN OLAYLARLA İLGİLİ OLARAK KAHRAMANMARAŞ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TİCARET VE SANAYİ ODASI EV SAHİPLİĞİNDE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEREK ORTAK BİLDİRİ YAYINLADI

STK’lardan “Maraş Olayları”nın 43’üncü yılında bildiri
17.12.2021
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 1978 yılı Aralık ayında meydana gelen olaylarla ilgili olarak Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşları (STK), KMTSO ev sahipliğinde basın toplantısı düzenleyerek ortak bildiri yayınladı. Bildiriyi okuyan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Ülkemizin karanlık şer odaklarının oyunları ile acılar yaşamasını istemiyoruz” dedi.

Oda fuaye salonunda düzenlenen toplantıda bildiriyi okuyan Başkan Balcıoğlu, “Kahramanmaraş farklı kültürlerin ve her din ve felsefeden insanların bir arada yaşama erdemine sahip olduğu kadim şehirlerin başında gelir” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan her vatandaşın Kurtuluş Savaşı’nda omuz omuza mücadele ettiğini ifade eden Başkan Balcıoğlu, “Anadolu’ya örnek Maraş kahramanlığını, Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü, Türk’ü, Türkmen’i, Çerkez’i el ve gönül birliği ile dün olduğu gibi bugün de ortaya koymuştur. Hiçbir Kahramanmaraşlının tasvip etmediği, 1978 Aralık ayında yüreğimize ateş düşüren olaylarda masum insanlarımız canlarından olmuştur. Hepimizi derinden yaralayan ‘1978 Olayları’nın acısı 43 yıldır yüreğimizdedir. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle, tasavvufuyla burası canların can olduğu, kardeşliğin sel olduğu topraklardır” dedi.

Başkan Balcıoğlu, daha sonra şunları kaydetti:

“1978 Olayları’nın istismarını da hiçbir Maraşlı, Alevi veya Sünni tasvip etmemektedir. Tüm Kahramanmaraşlılar olarak 1978 Olayları’ndan çıkardığımız ders, daha çok insan sevgisi, daha çok dayanışma, daha ileri demokrasi, daha çok insan hakları ve evrensel hukuka bağlılıktır. Bizler, aşağıda imzaları bulunan Kahramanmaraş sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak, 1978 Olayları’nda hayatını kaybeden insanlarımızın manevi huzurunda tazimle eğiliyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin karanlık şer odaklarının oyunları ile bu acıları yaşamasını istemiyoruz ve izin vermeyeceğiz.”

Basın toplantısına; AK Parti, MHP ve CHP il başkanları ile sivil toplum kuruluşları, çeşitli vakıf ve dernek temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.