Site Rengi

DOLAR 18,8831
EURO 20,0764
ALTIN 1.112,51
BIST 5.303,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 13°C

Muş’ta annelerin evlat nöbeti sürüyor

MUŞ’TA ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILMASINDAN HDP’Yİ SORUMLU TUTAN ANNELERİN OTURMA EYLEMİ DEVAM EDİYOR.

Muş’ta annelerin evlat nöbeti sürüyor
02.02.2022
A+
A-

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin oturma eylemi devam ediyor.

HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor. Parti binası önüne gelen anneler, 42’nci haftada da oturma eylemine katıldı. Kar yağışı ve dondurucu soğuğa rağmen “Yavrumu verin bana”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter, bırakın evlatlarımızı” ve “Artık yeter, yakamızdan düşün” yazılı dövizler açan anneler, HDP ve PKK aleyhine slogan atarak tepki gösterdi.

Oğlu Yusuf’tan 8 yıldan bu yana haber alamadığını anlatan baba Mehmet Zeki Budak, “Diyarbakır’da, Muş’ta, dünyanın neresinde olursa olsun ben eylemimi yapacağım. 21 Eylül 2014’ten bu yana oğlumu HDP kaçırıp, PKK’ya teslim etmiş. Yıllardır oğlumu arıyorum bulamadım. Her nereye gittiysem kapılar üstüme kapandı. Ben HDP’ye, bu vicdansızlara, bu parti başkanlarına soruyorum? Acaba sizin oğlunuz 8 sene değil de 8 gün yanınızdan ayrılırsa siz ne yapasınız? Ben 8 senedir uyku uyumuyorum, 8 senedir bayram yapmıyorum. Oğlumu büyütene kadar neler çektim. Oğlum beni duyuyorsan gel ben hayattayken seni göreyim. Ölüm Allah’ın emridir. Ben hayattayken seni evlendireyim, çoluk çocuk sahibi ol. Bu namussuz uşaklarına, bu putperestlere, bu dinsizlere hamallık etmeyin. Eğer imkanın varsa kaç gel. Nerede olursan ol gelemiyorsan bana telefon et ben gelip seni alayım. Canım pahasına olsun gelip seni alırım” dedi.

Annelerden Gülbahar Teker de, eyleme devam ettiğini belirterek, “Biz gitmiyoruz burada kalmakta kararlıyız. Bir çocuk dağda kalana kadar kararlıyım. 3 senedir Diyarbakır’da ve burada eylemimi sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

Annelerden Ayten Koçhan ise 42 haftadır çocukları için eylem yaptıklarını kaydederek, “Oğlumdan 7 senedir haber alamıyorum. Oğlum beni duyuyorsan, görüyorsan dön devletine teslim ol. Devlet arkamızda. Bayrak bayrağın üzerine olmaz. Gelin teslim olun onlar sizi kandırıyorlar. Siz gelene kadar burada eyleme devam edeceğiz. Hiçbir yere gitmiyoruz. Ne soğuk, ne kar, ne kış demeden buradayız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.