Site Rengi

DOLAR 18,8763
EURO 19,9659
ALTIN 1.108,51
BIST 5.237,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 12°C
Paz 9°C

Mersin’de pedallar daha fazla hareket için çevrildi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MERKEZ VE TARSUS’TA DÜZENLEDİĞİ BİSİKLET TURLARI İLE AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NI KUTLAMAYA DEVAM EDİYOR. CADDELERİN BİSİKLETLERLE TURLANDIĞI ETKİNLİKTE RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU.

Mersin’de pedallar daha fazla hareket için çevrildi
22.09.2021
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve Tarsus’ta düzenlediği bisiklet turları ile Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlamaya devam ediyor. Caddelerin bisikletlerle turlandığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Bu yıl ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla gerçekleştirilen hafta kapsamında, şehir merkezinde düzenlenen bisiklet turunda ilk pedalı çeviren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı oldu. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Mersin Bisiklet Derneği üyelerinin bisikletleri ile renk kattığı etkinlik taş bina önünde başladı. Sakarya Caddesi, İstiklal Caddesi, Kuva-i Milliye Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi güzergahında devam eden etkinlik taş bina önünde son buldu.

Merkezde gerçekleştirilen bisiklet etkinliğine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ertan Liman, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Rıza Özdemir ve Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları katıldı.

Tarsus’ta yapılan bisiklet turu ise Atatürk Caddesi Tuğralı kavşaktan başladı. Rasim Dokur Bulvarı, Langen Bulvarı, Kleopatra Kapısı, Şahmeran Heykeli’nin olduğu Makam meydanı ve kentin birçok caddesinden geçerek pedalların çevrildiği tur, Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde son buldu. Bisikletlerinin zillerini çalarak caddelerde ilerleyen katılımcılara, vatandaşlar da el sallayarak destek verdi. Çocukların da yer aldığı etkinlikte Tarsus sokakları bisikletlilerle renklendi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Müdürü Soner Yetgin, Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Lideri Gökhan Özberk, topluluk üyesi bisikletçiler ve vatandaşlar katıldı.

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Lideri Gökhan Özberk, Tarsus’ta bisiklet kültürünü geliştirmek için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliği değerlendirerek, vatandaşları bisikletle ulaşıma davet eden Özberk, “Bütün insanlara, arkadaşlarımıza, dostlarımıza yılda bir gün de olsa işlerine, evlerine, pazara ya da nereye gidiyorlarsa 7 kilometreye kadar olan mesafelere arabayla değil bisikletle gitmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.