Site Rengi

DOLAR 18,8750
EURO 20,0525
ALTIN 1.109,30
BIST 5.084,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Mersin’de korkutan orman yangını

MERSİN’İN ERDEMLİ İLÇESİNDE ORMANLIK VE MAKİLİK ALANDA YANGIN ÇIKTI. YANGIN ÇOK SAYIDA EKİBİN MÜDAHALESİ İLE YAKLAŞIK 2,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINIRKEN, 10 DÖNÜMLÜK ALAN İLE 2 BAHÇE ZARAR GÖRDÜ.

Mersin’de korkutan orman yangını
24.09.2021
A+
A-

Mersin’in Erdemli ilçesinde ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı. Yangın çok sayıda ekibin müdahalesi ile yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alınırken, 10 dönümlük alan ile 2 bahçe zarar gördü.

Yangın, İlçeye bağlı Ayaş Mahallesi Gölet mevkiindeki orman ve makilik alanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayıldı. Bölgeye orman müdürlüğü ile itfaiyeye daire başkanlığına bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Yerleşim yerine yakın olması nedeniyle bölgeye giden 5 itfaiye ve arazöz ekibi iki farklı noktadan alevlere müdahale etti. Yöre sakinlerinin de söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, rüzgarında etkisini yitirmesiyle yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında 10 dönümlük alan ile zeytin ve limon ağaçlarının bulunduğu iki bahçe de zarar gördü.

Yangının bahçelere zarar verdiğini belirten Mehmet Seyran, “Bir senenin mahsulleri bu yangınla heder oldu. Zararımız büyük. Allah beterinden saklasın. Çok şükür can kaybı yok, yapacak bir şey yok. Yüze yakın ağacımız zarar gördü. Bu zarar gören ağaçları da keseceğiz, bundan sonra olmaz, kurudu ağaçlarımız”dedi.

Mahalle sakinlerinden Emre Serin ise, “Bize aşağıda yangın var dediler, bizde geldik. İtfaiye ile birlikte girmeye çalmıştık. Söndürme çalışmaları bitmek üzere. Neden çıktığı belli değil. Ama başlangıç noktası göletin diğer tarafı gibi”diye bilgi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.