Site Rengi

DOLAR 18,8538
EURO 20,0926
ALTIN 1.112,23
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Kızına seslenen Vanlı anne: “Baban ölmeden gel gör”

EVLADI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN VANLI ANNE NAZLI SANCAR, EŞİNİN KANSER HASTASI OLDUĞUNU BELİRTEREK, “KIZIM, BABAN 10 YILDIR CEZAEVİNDE VE KANSERE YAKALANDI. BABAN BİR HAFTADIR HASTANEDE YATIYOR. BABAN SENİN KAHRINDAN KANSER OLDU, ÖLMEDEN GEL GÖR” DEDİ.

Kızına seslenen Vanlı anne: “Baban ölmeden gel gör”
18.11.2021
A+
A-

Evladı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Vanlı anne Nazlı Sancar, eşinin kanser hastası olduğunu belirterek, “Kızım, baban 10 yıldır cezaevinde ve kansere yakalandı. Baban bir haftadır hastanede yatıyor. Baban senin kahrından kanser oldu, ölmeden gel gör” dedi.

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 27 Şubat’tan bu yana her hafta partinin il başkanlık binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır’da başlattığı eylemin ardından Van’daki aileler de HDP il binası önündeki eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor. Aileler, kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesinde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yürüyen anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

“Kararlıyım ve boyun eğmiyorum”

PKK tarafından 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için eylemde olan anne Nazlı Sancar, kızının elini kolunu bağlayarak zorla dağa kaçırıldığını belirtti. Her hafta kızını geri alma umuduyla eylemlere katıldığını ifade eden Sancar, “Bir umutla kalkıp buraya geliyorum. Kızım Şeyma’ya sesimi duyurmak istiyorum. İlk günden bu yana kararlıyım ve boyun eğmiyorum. Geri adım atmayacağım. Ya zafer, ya ölüm. Çünkü her gün can çekişiyorum. Onun acısıyla yaşıyorum. Kızım, baban 10 yıldır cezaevinde ve kansere yakalandı. Baban bir haftadır hastanede yatıyor, senin kahrından kanser oldu. Baban ölmeden gel gör” diye konuştu.

Dağa kaçırılan Fatih isimli kardeşi için annelerin mücadelesine destek veren Abdullah Aslan ise “Kardeşim Balıkesir’de üniversite okurken kayboldu ve o günden beri haber alınamıyor. Bütün bir köy olarak devletimizin yanındayız. HDP ve PKK Amerika’ya çalışıyor. Amerika ve Avrupa, dünyada bu kadar aç insan varken onlara yardım etmiyor da niye bu eli kanlı terör örgütüne silah ve para yardımı yapıyor? İşte ben bunlara destek verenlere soruyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.