Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

İRAP 2. Çalıştayı tamamlandı

İRAP 2. ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

İRAP 2. Çalıştayı tamamlandı
14.09.2021
A+
A-

Bilecik’te afet risklerini azaltarak can ve mal kaybını asgari düzeye indirmek amacıyla İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2. Çalıştayı tamamlandı.

İRAP 1. Çalıştayı geçtiğimiz Haziran ayında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyeleri, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 5 adımdan oluşan çalıştayın ikincisi AFAD Bilecik İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel başkanlığında yapıldı. Yapılan çalıştay hakkında bilgi veren İl Müdürü Demirel, “Bu çalıştayda plana altlık oluşturacak verilerin elde edilmesi amaçlı, muhtemel afet tehlike ve risk değerlendirmeleri ve GZFT (güçlü yönler, zayıf yönler ve fırsatlar-tehditler) değerlendirilmesi yapılmış ve senaryolar üretilerek planın ilk 3 adımı tamamlanmıştır. Planın 4’üncü adımı olan 2’inci çalıştayımız yine kamu kurumları ve özek sektörde görev yapan uzman/teknik personelinin yoğun katılımıyla tamamlanmıştır. Bu çalıştayda, önceden belirlenmiş amaç ve hedefler tartışılıp ilimizde bulunan riskler öngörülerek eylemler üretilmiştir. Üretilen bu eylemlerle ilgili sorumlu ve destekleyici kurum/kuruluşlar ve gerçekleştirme dönemleri belirlenerek, öncelikli gerçekleştirilmesi planlanan eylemler tartışılarak eylem sıralaması yapılmıştır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.