Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 13°C

Evlat nöbetindeki acılı annenin feryadı

HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİN DİRENİŞİ 737. GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR

Evlat nöbetindeki acılı annenin feryadı
08.09.2021
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 737. gününde de devam ediyor. Evlat nöbeti tutan anne Solmaz Övünç, “Üç yıldır çocuk çalan partinin önündeyiz” dedi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 737. gününde de sürüyor. Van’dan 6 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Baran için eyleme dahil olan anne Solmaz Övünç, oğluna çağrıda bulunarak geri gelmesini istediğini söyledi. Övünç, “3 yıldır çocuk çalan partinin önündeyiz, ne yaz ne kış ne de hastalık dinlemedik. Bizim çocukları versinler yeter artık nereye kadar bu ateş. Baran oğlum gel artık yeter, ciğerim ve kalbim yanıp tutuşuyor, sanki bir ateş içerisinde yanıyorum. Oğlum sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol. Orası senin yerin değil diyorlar ceza var, ceza yok seni kandırıyorlar. Bütün arkadaşlarını al gel, yeter artık bu hasret bitsin, biz burada gözyaşı döküyoruz, oğlum baranım gel yeter. Sen gelmez isen sütümü sana helal etmiyorum, gel artık yeter bu hasret bitsin” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.