Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 15°C

Edremit’te düşman işgalinden kurtuluşun 99. yılı coşkuyla kutlandı

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YIL DÖNÜMÜ HALKIN KATILIMIYLA COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLANDI.

Edremit’te düşman işgalinden kurtuluşun 99. yılı coşkuyla kutlandı
09.09.2021
A+
A-

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı yerlerden olan Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nı ve Adnan Medres Bulvarı’nda düzenlenen törenler ile kutlandı. Kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kutlamalar kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı makamları çelenklerinin Atatürk Anıtı’na konulmasıyla başladı. Kaymakam Turgay Ünsal, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Alper Örün, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve diğer protokol mensupları, askeri erkan, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlamalarda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Sevgili Edremitliler, Bizim için çok anlamlı olan bugün size şunu anlatmaya çalıştım: Edremit’in kurtuluşu cesarettir, mücadeledir, özveridir, direniştir. Bugün Edremit’in denizine giriyorsak, dağlarında geziyorsak, havasını soluyorsak hep bunlar sayesindedir. Edremitli atalarımızın, tüm kahramanlarımızın mücadeleleri bize ilham olsun. İsmini andığım ve anamadığım tüm atalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum. Edremit’in 99. kurtuluş yıldönümü kutlu olsun.” dedi.

Adnan Medreres Bulvarındaki resm-i geçide atlarıyla alana gelen Edremit efeleri, protokol mensuplarına Türk bayrağı hediye etti. Ardından tören geçişleri başladı. Askerler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odalar ile ilçedeki işletmeler, yaya olarak ve araçlarıyla gerçekleştirdiği resm-i geçit ilgiyle izlendi.

Törenler sırasında temsilî kurtuluş canlandırmasında genç bir kadının zincire vurulması AK Parti Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Murat Tuna tarafından sert bir şekilde protesto edildi. Murat Tuna “Türk kadınını zincire vuracak daha anasından doğmadı” diyerek tepkisini gösterdi. Binlerce kişinin izlediği törenlerde bazı araçlardan Türk bayrakları dağıtılırken, güvercinler bırakılıp, kalem, defter, şapka, kolonya, şeker dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.