Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Başkan Özmeriç’ten ’kış lastiği’ uyarısı

AYDIN ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI SEMİH ÖZMERİÇ, HAVALARIN SOĞUMASI VE KIŞ MEVSİMİNE GİRİLMESİ İLE BİRLİKTE ŞOFÖRLERİN GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN BAZI ÖNLEMLERİ ALMASINI TAVSİYE ETTİ.

Başkan Özmeriç’ten ’kış lastiği’ uyarısı
01.12.2021
A+
A-

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, havaların soğuması ve kış mevsimine girilmesi ile birlikte şoförlerin güvenli sürüş için bazı önlemleri almasını tavsiye etti. Araçlarda kış bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini kaydeden Başkan Özmeriç, Aydın’da kanuni zorunluluk olmasa da yüksek kesimlerde yaşayanlar için kış lastiğini tavsiye ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde 1 Aralık’tan itibaren yolcu ve yük taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası başkanı Semih Özmeriç, “İlimiz Aydın’da kış lastiği her ne kadar zorunlu olmasa da hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü yüksek kesimlerinde kış lastiği kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında, yolcu veya yük taşıyan ticari araçlara, kış lastiği kullanma zorunluluğu var. İlimiz Aydın için zorunluluk olmasa da kış lastiği zorunlu olan illerde yapılacak kontrollerde, kış lastiği takılmamış araçların tespit edilmesi halinde, para cezası uygulanacağı hatta tehlikeli görülen durumlarda aracın trafikten men edileceği belirtilmiştir. Aydın iklimi ve coğrafi yapısı nedeniyle şehir merkezi ile yüksek kesimlerdeki yerleşim birimleri arasında ısı ve iklim bakımından ciddi farklılıklar gösteren bir şehirdir. Bu nedenle özellikle yüksek rakımlı köylerde oturan vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için mutlaka kış lastiği kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bugün Aydın şehir merkezinde hava sıcaklığı 15 derece iken Yukarı Kayacık’ta 2 derece veya sıfırın altında olabiliyor” diyerek Aydın’daki sürücülerin kanuni zorunluluğa bakmadan kendi durumlarını değerlendirmelerini istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.