Site Rengi

DOLAR 18,8831
EURO 20,0764
ALTIN 1.112,51
BIST 5.303,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 13°C

Altınoluk Yağcılar Sahili, Altınkum gibi oluyor

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, EDREMİT’İN ALTINOLUK MAHALLESİ YAĞCILAR SAHİLİ’Nİ YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARINDAN SPOR SAHALARINA, MODERN KENT MOBİLYALARINDAN BİTKİ ÖRTÜSÜNE KADAR SİL BAŞTAN YENİLİYOR.

Altınoluk Yağcılar Sahili, Altınkum gibi oluyor
20.01.2022
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Edremit’in Altınoluk Mahallesi Yağcılar Sahili’ni yürüyüş ve bisiklet yollarından spor sahalarına, modern kent mobilyalarından bitki örtüsüne kadar sil baştan yeniliyor. Bu yaz sezonunda hazır hale getirilecek olan toplam 18 bin metrekarelik Yağcılar Sahili’nde yüzde 50 daha fazla ağaç ve yeşil alan olacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Edremit’in Altınoluk Mahallesi Yağcılar Sahili’nde turizm potansiyelini artırmak, sahil şeridinin daha kullanışlı ve estetik hale gelmesini sağlamak amacıyla 18 bin metrekarelik alanda sahil bandı düzenleme çalışması başlattı. Balıkesir’in toplam 291 kilometrelik sahil bandında çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Körfez bölgesinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Bir yandan BASKİ şebeke suyu bağlama, kanalizasyon, dere ıslahı, gibi çalışmalara sürdürürken Fen İşleri, Kent Estetiği ve Yol Yapım Bakım ve Onarım daire başkanlıkları da Yağcılar Sahili’ni baştan aşağıya yenileme hazırlıklarına başladı.

Yürüyüş ve bisiklet yollarından spor sahalarına, modern kent mobilyalarından bitki örtüsüne kadar sil baştan yenilecek olan Yağcılar Sahili’nde bulunan palmiye ağaçları söküm makineleri ile sökülerek sahilde ve yakın bölgelerde değerlendirilmek üzere nakil işlemleri yapıldı. Proje tamamlandığında sahil bandında 75 adet palmiye ağacı, 97 adet oya ağacı ve 7 bin 900 adet çalının dikimi gerçekleştirilmiş olacak. Bin 500 metrekare daha ek olarak yeşil alan kazandırılacak olan Yağcılar Sahili projesi bu yaz sezonunda hazır olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.