Site Rengi

DOLAR 18,8417
EURO 20,0971
ALTIN 1.112,36
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

AB MODEX Tatbikatı’na katılan Bulgar görevliler Tekirdağ’da oy kullandı

TEKİRDAĞ’IN SÜLEYMANPAŞA İLÇESİNDE BULGARİSTAN’DAKİ CUMHURBAŞKANLIĞI VE PARLAMENTO SEÇİMLERİ İÇİN KURULAN SANDIKTA ÇİFTE VATANDAŞLAR OY KULLANIRKEN, OKULUN ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU. OY KULLANMAYA GELEN AB MODEX TATBİKATI’NIN BULGAR EKİBİ YOĞUNLUK SEBEBİYLE DİĞER OKULLARA YÖNLENDİRİLDİ.

AB MODEX Tatbikatı’na katılan Bulgar görevliler Tekirdağ’da oy kullandı
14.11.2021
A+
A-

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Bulgaristan’daki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için kurulan sandıkta çifte vatandaşlar oy kullanırken, okulun önünde uzun kuyruklar oluştu. Oy kullanmaya gelen AB MODEX Tatbikatı’nın Bulgar ekibi yoğunluk sebebiyle diğer okullara yönlendirildi.

Bulgaristan’daki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sebebiyle ülkede yaşayan çifte vatandaşlar, oy kullanmak için sandık başına gitti. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde de vatandaşlar oy kullanmak için sabah saatlerinden itibaren ilçe merkezi ve ilçelerde belirlenen okullara akın etti. Bulgaristan’daki seçim yarışında Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı ve Türk milletvekillilerinin de olması Tekirdağ’dan seçimlere olan ilgiyi artırdı. Yüzlerce vatandaş belirlenen okula birden akın edince okulun önünde uzun kuyruklar oluştu.

AB MODEX Tatbikatı’nın Bulgar ekibi de oy kullanmaya geldi

Uluslararası AB Modex Tatbikatı için Tekirdağ’da bulunan Bulgaristan arama ve kurtarma ekibi de ülkelerindeki seçimler için oy kullanmaya geldi. Okulun önüne gelen ekipler, sıraya girerek bir süre bekledi. Daha sonra yoğunluk sebebiyle Bulgar ekibi daha sakin olan Muratlı ilçesindeki bir okula yönlendirildi.

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri seçimler için okula gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bence önemli bir seçim. Özellikle çifte vatandaşlarımızın katılım sağladığı güzel bir gün. Süleymanpaşa’da yoğun bir katılım da var. Sayı bayağı yüksek olacak gibi gözüküyor. Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızın özlük haklarında çok daha üst seviyede korunması, bu konuyla ilgili bu hakların en iyi şekilde değerlendirilmesiyle ilgili orada mecliste güçlü olmaları gerekiyor. O bağlamda ciddi bir ilgi de var. İlk defa bir Türk Cumhurbaşkanı adayımız var. Dolayısıyla böyle değerlendirdiğimizde Bulgaristan seçimleri gerçekten önemli. Hem bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir durum söz konusu hem de Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın, buradaki göçmen vatandaşlarımızın haklarının daha kuvvetli olduğu bir seçim olacak diye düşünüyorum. Biz yaklaşık 10-15 gündür sürekli bu konuyla ilgileniyoruz. Onun için hazırlıklar yapıldı. Yani bizde de herkes bir araya geldi. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grubu herkes bu konuyla ilgili tek yürek oldu. Sonuçta soydaşlarımızın geleceği ile ilgili bir karar verilecek. Dolayısıyla herkesin her şeyi bir kenara bırakıp üstüne düşeni yapması gereken bir gündeyiz. O yüzden mutlu ve güzel bir gün” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.