Site Rengi

DOLAR 18,8474
EURO 20,0768
ALTIN 1.114,01
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

15 Temmuz hain darbe girişimi 5’inci yılında Sakarya’da anıldı

15 TEMMUZ HAİN DARBE TEŞEBBÜSÜ 5’İNCİ YILINDA SAKARYA’DA BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMIYLA ANILDI. GERÇEKLEŞEN PROGRAMDA KONUŞAN SAKARYA VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM, “SAKARYA ÖZEL BİR ŞEHİR İNSANLARI DA ASİL VE ÖZEL İNSANLAR TÜRKİYE’NİN KALBİDE BU ÖZEL ŞEHİRLERDE ATIYOR. DOLAYISIYLA ÇANAKKALE’DE, KURTULUŞ SAVAŞINDA NASIL BİR KAHRAMANLIK ORTAYA KOYMUŞSA SAKARYA, 15 TEMMUZ’DA DA AYNI KAHRAMANLIĞI ORTAYA KOYMUŞTUR“ DEDİ.

16.07.2021
A+
A-

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü 5’inci yılında Sakarya’da binlerce kişinin katılımıyla anıldı. Gerçekleşen programda konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Sakarya özel bir şehir insanları da asil ve özel insanlar Türkiye’nin kalbide bu özel şehirlerde atıyor. Dolayısıyla Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl bir kahramanlık ortaya koymuşsa Sakarya, 15 Temmuz’da da aynı kahramanlığı ortaya koymuştur“ dedi.

15 Temmuz 2016 günü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsünün en önemli kilit noktalarından Sakarya’da binlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluştu. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek gerçekleşen anma gecesine, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Garnizon Komutanı Piyade Albay Atakan Ak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, vali yardımcıları, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları, 15 Temmuz gazileri, Sakarya protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program mehteran takımın gösterisiyle başladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşmasının alandaki ekranlara yansıtıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden etkinlikte, hazırlanan kısa film izletildi. Etkinlik sonunda sela okunmasının ardından Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş tarafından dua edildi.

“Kanımızla, canımızla toprakların vatanımız olduğunu ispat ettik ve gösterdik”

Program konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Yiğit Sakaryalılar, güzel insanlar 15 Temmuz, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan hainlerin, vatanımızı, milletimi, bayrağımızı yere düşürmeye çalışanların helak olduğu gündür. 15 Temmuz Cumhuriyetimizin kurulduğu günden beri verdiğimiz demokrasi mücadelesinin en önemli anlarından biridir. Kadın, erkek, genç demeden top yekun ihanet çetesine karşı dik duruşun bir timsalidir. Kanımızla, canımızla ve toprakların vatanımız olduğunu ispat ettik ve gösterdik. Bizler nefes aldığımız müddetçe kahramanlarımızı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bizim bir sloganımız vardı 18 Mart’ta Çanakkale geçilmez demiştik bir slogan daha ilave oldu o da 15 Temmuz’da Türkiye geçilmez, geçilemeyecek” dedi.

“Sakarya özel bir şehir insanları da asil ve özel insanlar”

Türklerin dünyaya insanlık öğreten bir millet olduğunu belirten Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aslında en güzel sözü bu asil millet söyledi. Var olduğu günden beri yeryüzünde şanla, şerefle anılan bu millet, dünya insanlığına kahramanlık öğreten, insanlık öğreten bu millet bin yıldır bu topraklarda sadece kendi insanları için değil tüm dünyadaki insanlara insanlık götürmek için mücadele etti ve bu güne kadar getirdi her zaman da var olacaktır. Sakarya özel bir şehir insanları da asil ve özel insanlar Türkiye’nin kalbide bu özel şehirlerde atıyor. Dolayısıyla Çanakkale’de, kurtuluş savaşında nasıl bir kahramanlık ortaya koymuşsa Sakarya, 15 Temmuz’da da aynı kahramanlığı ortaya koymuştur. 251 şehidimiz var, Çanakkale şehitlerimize ondan önceki Malazgirt’ten başlayıp Kurtuluş Savaşı’na kadar olan ki şehitlerimize rahmet dileyelim gazilerimize ise tekrardan şükranlarımızı sunalım” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.