Site Rengi

DOLAR 18,8860
EURO 20,0277
ALTIN 1.098,90
BIST 5.221,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 13°C
Cts 10°C

10 Bin fidan toprakla buluşuyor

KAHVECİ DAĞI ETEKLERİNDE 10 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİYOR.

10 Bin fidan toprakla buluşuyor
14.12.2021
A+
A-

Ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarıyla binlerce fidanı toprakla buluşturan ve kentteki yeşil alan miktarını arttıran Nevşehir Belediyesi, şimdi de Kahveci Dağı eteklerinde 10 bin fidan dikimi gerçekleştiriyor.

Daha yeşil ve yaşanılabilir bir Nevşehir için yeşil alan, park ve ağaçlandırma çalışmalarına hız veren Nevşehir Belediyesi, yıl içerisinde yapımını tamamladığı park ve yeşil alanlarla birlikte fidan dikimini sürdürüyor. Kentteki çeşitli mahallelerde oluşturduğu park ve yeşil alanlarda farklı türlerde binlerce fidanı toprakla buluşturan Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kahveci Dağı eteklerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye ekipleri, Nevşehir Kalesi karşısında bulunan Kahveci Dağı eteklerinin çehresini değiştirecek çalışma ile 10 bin adet fidan dikimine geçtiğimiz günlerde başladı. Çalışmalarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli çok sayıda personel görev alırken Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da alanı yerinde inceledi. Beraberinde başkan yardımcıları ile birlikte alanda fidan dikimine katılan Başkan Savran, işçilerle birlikte sohbet etti.

Daha yeşil bir Nevşehir için soğuk hava şartlarına karşın büyük bir özveri ile çalışan belediye ekiplerini kutlayan Savran; “Önümüzdeki yıl bir takım çalışmalarla canlandıracağımız Kent Ormanı’nın da bulunduğu Kahveci Dağı bundan 10 yıl sonra çok farklı bir görünüme kavuşacak. Ekiplerimiz ilk etapta buraya yaklaşık 10 bin fidan dikiyor. Her yıl bu sayıyı arttırarak buradaki ağaç sayısını çoğaltacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.