Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

YOBÜ’de 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başladı

YOZGAT VALİSİ ZİYA POLAT, BELEDİYE BAŞKANI CELAL KÖSE VE YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KARADAĞ, BU YIL İLK KEZ 41 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYAN DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDE ÖĞRENCİLERİN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEYECANINA ORTAK OLDU.

YOBÜ’de 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başladı
18.10.2021
A+
A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 41 öğrencisi ile ilk kez ile eğitim ve öğretime başladı.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, bu yıl ilk kez 41 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılı heyecanına ortak oldu. Programda Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili bilgiler aktaran ve öğrencilere seslenen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Bu anı Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizle yaşamak çok önemli. Eğitim öğretimimiz bugün başlıyor. 4 ay önce kurulan fakültemizin öğrencilerine kavuşmuş olması çok çok önemliydi. Verilen sözü çok büyük gayretlerle yerine getirdik. Dekanımızın atanması ve 6 Öğretim Üyesinin alınması ile birlikte şu anda eğitim öğretimi başlatıyoruz. Yozgat Bozok Üniversitesi’nin büyük hedefleri ve idealleri var. “Kararlılıkla, Başarıya…” sloganımızla eğitim öğretimde sürekli çıtayı yükseltirken, bilimsel çalışmalarla kendisinden söz ettirip ve marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Geleceğin Diş hekimlerinin Yozgat Bozok Üniversitesi’nde Yozgat’ımızda yetişecek olması başka bir gurur, başka bir heyecan. YÖK bize bu sene öğrenci verebileceğini söylemişti. Biz de bu sözü yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Başta eğitim öğretimde gerekli standardı öğretim üyesi konusunda sağladık. Çok değerli bir dekanımızı aramıza kattık. Bugün itibari ile 41 öğrencimiz buradalar. Bir rektör olarak bizleri tercih ettikleri için öğrencilerimizin her birisine teşekkür etmek istiyorum. Burası Anadolu’nun tam merkezinde. Burada ne gibi bir sorunla karşılaşırsanız, bizlerin valimizin ve belediye başkanımızın kapısı sonuna kadar açık. Burada çok iyi hekimler olarak yetişmenizi istiyoruz. Alt yapımızı 1. sınıf itibari ile tamamen yerine getirdik. Bu sene itibari ile 20 tane ünitemiz konuşlanacak. 2022 yılı itibari ile 20 ünite ile diş tedavisine başlayacağız. Cumhurbaşkanı Yardımcımızın, Valimizin ve Belediye Başkanımızın destekleri ile eksiklerimizi tamamlayacağız. Burada ikinci bir araştırma merkezinin de olduğu Diş Sağlığı Merkezi’mizin yanında Diş Hekimliği Fakültemiz de bölgemize katkı sunmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

“Güven ve Huzur Şehri Yozgat”

Belediye Başkanı Celal Köse de , “Öncelikle şehrimize hoş geldiniz. Tipik bir Anadolu şehri, bir Türkmen şehri Yozgat’ımız. Güvenli, huzurlu, insanları merhametli bir şehir. Bu şehirde sizleri ağırlamaktan mutlu olacağız. Anne babanız gibi olamayız ancak onlar gibi olmak için de gayret edeceğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz. Bir sıkıntınız, ihtiyacınız ya da derdiniz olduğunda 7 gün 24 saat kapısını çalacağınız bir belediye olduğunu da unutmamanızı sizlerde istirham ediyorum. 14. Fakültemiz burası. Cumhurbaşkanımız Yozgat’ımızı ziyaretinde Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılacağı müjdesini verdi. O günden bugüne iş ve işlemler devam etti. Rektörümüz ve Dekanımızın sayesinde bugün burada sizlerle birlikteyiz. Öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Her zaman yanınızdayız”

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ziya Polat ise “Yiğitler Şehri Yozgat’ta sizleri görmekten mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yozgat’a hoş geldiniz. Yozgat ikinci eviniz, büyüklerinizde ikinci aileniz oldu. Yozgat’ta yaşarken Yozgat’ı da yaşayın. Tarihi ve turistik yerlerini de gezin. Sizin bir büyüğünüz, ağabeyiniz olarak kapımız sizlere açık. Yaklaşık 23 Bin kişilik öğrencimizle bugün eğitime başladık. Bu binamız Tıp Fakültesi olarak kullanılmıştı. Şimdi Diş Hekimliği binası olarak olarak eğitime yetiştirildi. Güzel bir bina, yeri de güzel ancak binalarımızı güzelleştiren siz kardeşlerimizsiniz. Geçtiğimiz yıllarda pandemiden dolayı okullarımızı kapattık. Bugün yüz yüze eğitime başlamış olmaktan memnun olduğumu belirtmek isterim. Yozgat’ta ne erkek kardeşlerimizin ne kız kardeşlerimizin barınma gibi sıkıntısı yok. İnşallah yurtlarda da sizleri ziyaret edip sofralarınıza konuk olmak istiyoruz. Herkese hayırlı olsun. Çok önemli bir üniversite ve çok önemli bir fakülteye geldiniz. Önümüzdeki yıllarda Yozgat’a ve Yozgatlıya hizmet edeceksiniz. Millete hizmet etmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.