DOLAR 18,8778
EURO 20,0564
ALTIN 1.109,51
BIST 5.071,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Kütahya’da 373 okulun 331’inde güvenlik kamerası var

KÜTAHYA’DA 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İKİNCİ YARIYILININ GÜVEN VE HUZUR İÇERİSİNDE SÜRDÜRÜLMESİ İÇİN “OKUL GÜVENLİĞİ HAZIRLIK TOPLANTISI” YAPILDI. VALİ ALİ ÇELİK’İN BAŞKANLIĞINDA YAPILAN TOPLANTIDA; OKULLARDA VE OKUL ÇEVRELERİNDE ALINAN GÜVENLİK, ASAYİŞ, TRAFİK ÖNLEMLERİ, OKUL SERVİSLERİNİN DENETİMİ DEĞERLENDİRİLEREK İLAVE TEDBİRLER İSTİŞARE EDİLDİ.

Kütahya’da 373 okulun 331’inde güvenlik kamerası var
04.02.2022
A+
A-

Kütahya’da 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılının güven ve huzur içerisinde sürdürülmesi için “Okul Güvenliği Hazırlık Toplantısı” yapıldı. Vali Ali Çelik’in başkanlığında yapılan toplantıda; okullarda ve okul çevrelerinde alınan güvenlik, asayiş, trafik önlemleri, okul servislerinin denetimi değerlendirilerek ilave tedbirler istişare edildi.

İlk yarıyılın sorunsuz şekilde tamamlandığını, ikinci dönem için tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali Ali Çelik, il genelindeki 373 okulda 361 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ve 66 devriye ekip görevlendirildiğini söyledi.

Muhtemel riskler belirlenecek

Çocukların ve gençlerin her türlü olumsuzluktan korunması, karşılaşabilecekleri risklerin önlenmesi için herkesin hassasiyet göstermesi ve o sorumluluğu hissetmesi gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, güvenli okullar için okulu ve yakın çevresini kapsayacak bir risk haritası hazırlanması talimatı verdi. İl merkezi ile tüm ilçelerde hazırlanacak haritalarla öğrenci ve okul güvenliğini etkileyecek muhtemel risklerin belirleneceğini aktaran Vali Çelik, “Risk haritaları; kaymakamlar, jandarma, emniyet, milli eğitim müdürlüğü, öğretmenler, okul aile birliği ile muhtarlarımızın iş birliğinde hazırlanacak. Bize emanet edilen çocuklarımız için okul ve çevresindeki tehditleri hep birlikte ortadan kaldıracağız” dedi.

Kütahya’da 373 okulun 331’inde güvenlik kamerası olduğunu aktaran Vali Çelik, kamerasız okulların güvenlik durumu değerlendirilerek planlama yapılmasını ve çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.