Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

Rektör Uzun canlı yayında yükseköğretimde kalite süreçlerini anlattı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ORHAN UZUN, BBN TÜRK’TE İLETİŞİM UZMANI İSMAİL YOLCU’NUN SUNDUĞU “KIRMIZI KALEM” PROGRAMINA KONUK OLARAK YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTE SÜREÇLERİ KONUSUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

Rektör Uzun canlı yayında yükseköğretimde kalite süreçlerini anlattı
08.11.2021
A+
A-

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bir kanalda İletişim Uzmanı İsmail Yolcu’nun sunduğu “Kırmızı Kalem” programında yükseköğretimde kalite süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bir kanalda eğitimin her kademesiyle ilgili önemli konuların tartışıldığı “Kırmızı Kalem” programında kalite süreçleri kapsamında üniversitede gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti. İletişim Uzmanı İsmail Yolcu’nun sunduğu programa Genç Akademisyenler Birliği Genel Başkanı Arş. Gör. Yunus Kocabıyık da katıldı.

Yükseköğretimde kalite ve kalite güvencesinin son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri olduğunu ifade eden Rektör Uzun, “Dünyada ve ülkemizde yükseköğretim kurumları ve haliyle öğrenci sayılarında belirgin artışlar olmuştur. Bu değişim beraberinde farklı durumların da ortaya çıkmasına neden oldu. Artık karar vericiler bu konu üzerinde çeşitli stratejiler oluşturmaya ve kalite güvencesine daha fazla önem vermeye başladı. Avrupa’da ortaya çıkan bu gelişmeler çok kısa sürede Türkiye’de de odaklanıldı. Yükseköğretim Kurulumuz başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlarımız yerel, ulusal ve uluslararası analizlerle kalite güvencesini sağlamaya yönelik adımlar attı” dedi.

“Yükseköğretim Kalite Kurulu önemli çalışmalar yapmaktadır”

Rektör Uzun, üniversitelerdeki kalite çalışmalarında Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) önemli bir görev üstlendiğinin altını çizerek, “Kalite güvencesini sağlamak artık üniversitelerimiz için vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Yarışın dışında kalmamak için eğitim, araştırma ve yönetimin kalitesinin geliştirilmesi elzem oldu. Çünkü başarılı öğrencileri çekme, yetenekli araştırmacı ve öğretim üyelerini istihdam etme yarışında ön plana çıkabilmenin ilk şartlarından biri bu yeterliliği sağlamaktır. Yükseköğretim Kalite Kurulumuz, üniversitelerimizde kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında önemli bir görev üstlenmektedir. Bu doğrultuda bizlere olan katkıları için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bartın Üniversitesi’ndeki kalite çalışmaları

Bartın Üniversitesi’ndeki kalite çalışmalarından da bahseden Rektör Uzun, “Üniversitemizi her gün biraz daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir anlayışla akademik gücümüz ve öğrencilerimizle birlikte geleceğe doğru yürüyoruz. Bölgemizden başlayarak ülkemizin kalkınmasına değer katıyoruz. Bu süreçte bizlere olan inançları ve destekleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca eğitim alanına sundukları katkılarla birlikte yakın ilgileri için Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Rektör Uzun, uluslararasılaşma, eğitim-öğretim, bilimsel çalışmalar, kültür, sanat ve sportif etkinlikler ile Bartın hakkında da bilgiler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.