Site Rengi

DOLAR 18,8833
EURO 20,0887
ALTIN 1.101,37
BIST 5.222,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 14°C
Cts 12°C

Ordu’da 110 kütüphane açıldı

ORDU VALİSİ TUNCAY SONEL’İN KARŞILANMASI

Ordu’da 110 kütüphane açıldı
29.12.2021
A+
A-

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Ordu’da oluşturulan 110 okul kütüphanesinin toplu açılış töreni Şehit Doğan Gökbulut İlkokulunda gerçekleştirildi.

Açılış törenine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu yaptığı konuşmada açılışı yapılan kütüphanelerin okullara hayırlı olmasını diledi.

Vali Tunay Sonel ise konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muhterem eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımızca ülke genelinde kütüphanesiz okul kalmasın parolasıyla güzel bir uygulama başlatıldı. Bizim de Ordu’nun 19 ilçesinde 323 okulumuzdan 110 tanesinde kütüphane yoktu, yine değerli İl Milli Eğitim Müdürümüzün de değerli personellerinin ve iş insanlarımızın destekleriyle şu an 110 kütüphanemiz bitirilmiş oldu. Öncelikle hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

“Ordu’ya toplam 562 derslik yapılıyor”

“Ordu’nun içinde ve dışında yaşayan çok önemli değerlerimiz var. Geldiğimizde 66 okulumuzun deprem riski vardı devletimizin ve iş insanlarımızın katkısıyla 41 okul Ordu’ya hayırlı olsun ve 42’incisi de hayırlı olsun. Toplamda 562 derslik yapılıyor ve inşallah Altınordu ilçemizde de Ocak ayı sonuna inşallah yetiştiririz, 5 okulumuzun ve 1 spor salonumuzun inşaatına başlayacağız” diyen Vali Sonel, Ordulu iş insanlarını eğitim ve sağlık alanında kente yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından okulun öğrencileri tarafından halk oyunu gösterisi gerçekleştirdi.

Vali Tuncay Sonel, öğrenciler ve veli Saffet Demir tarafından, okulda bulunan kütüphanenin açılış töreni yapıldı.

Kurdele kesiminin ardından Vali Tuncay Sonel ve protokol üyeleri açılışı yapılan kütüphaneyi gezdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.