Site Rengi

DOLAR 18,8743
EURO 20,0994
ALTIN 1.113,61
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

“Okullarda Covid-19 ile mücadele” konulu bilgilendirme yapıldı

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ YÜZ YÜZE EĞİTİMLE BAŞLAYACAK OLMASI SEBEBİYLE ERZİNCAN MİLLİ EĞİTİM İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “OKULLARDA COVİD-19 İLE MÜCADELE” KONULU BİLGİLENDİRME YAPILDI.

“Okullarda Covid-19 ile mücadele” konulu bilgilendirme yapıldı
02.09.2021
A+
A-

Yeni eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlayacak olması sebebiyle Erzincan Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından “Okullarda Covid-19 ile Mücadele” konulu bilgilendirme yapıldı.

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde pandemi sebebiyle okullarda uzaktan eğitim modeli uygulanmasının ardından bu yıl aşı çalışmaları sebebiyle hastalığın seyrinin normalleşmesi üzerine yeniden yüz yüze eğitimin uygulanacağı açıklandı. 19 Ağustos 2021 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okullarda alınması gereken tedbirlere ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Covid-19 salgınında okullarda alınması gereken önlemler rehberi hazırlandı. Bu rehber doğrultusunda 2020-2021 eğitim öğretim yılının daha sağlıklı ve güveni bir şekilde devam edebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okul müdürü, müdür yardımcısı ve okul aile birliği başkanlarına yönelik Covit-19 salgınında okullarda alınması gereken önlemler konusunda Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda öncelikli olarak gündemde bulunan Covid-19 aşısının önemi anlatılarak, maske, mesafe ve hijyenin de hayatın bir parçası haline geldiği anlatıldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle okullarda havalandırma, genel temizlik kurallarına uyulmasının mücadelede geçen sürecinde sekteye uğramaması açısından çok önemli olduğu ifade edildi. Öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranacakları ve sonuçların okul idaresi tarafından kayıt altında tutulacağı yeniden hatırlatıldı. 16 yaşından gün almış olan öğrencilere de Sağlık Bakanlığı tarafından aşı tanımlaması yapıldığı, anne ve babasının e-Nabız üzerinden muvafakat vermesi üzerine aşı olabilecekleri söylendi. Tüm okulları kapsayan bu toplantılar sosyal mesafe kurallarına uygun olarak üç gün daha devam edeceği belirtildi.

Düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Gülşah Taş ve İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Şahin Uçar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.