Site Rengi

DOLAR 18,8734
EURO 20,0991
ALTIN 1.113,30
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Müdür Başyiğit: “İl genelinde hedefimiz 100 bin kursiyer”

MÜDÜR BAŞYİĞİT: “İL GENELİNDE HEDEFİMİZ 100 BİN KURSİYER”

Müdür Başyiğit: “İl genelinde hedefimiz 100 bin kursiyer”
28.12.2021
A+
A-

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri toplantısında yaptığı açıklamada, il genelinde 100 bin kursiyer hedefini gerçekleştirmek üzere Hayat Boyu Öğrenme seferberliği başlatıldığını belirtti.

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit başkanlığında, Şube Müdürü Mustafa Ağca Okur ve il genelindeki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

2019-2020 ve 2021 yılına ilişkin Hayat Boyu Öğrenme verilerinin değerlendirildiği toplantıda, 2022 yılında kurslardan yararlanan vatandaşların ve kurs sayılarının arttırılması ile ilgili yol haritası belirlendi. Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, köy köy, okul okul tüm vatandaşlara ulaşılarak, vatandaşların Hayat Boyu Öğrenmeye katılımlarının artırılmasını sağlayacak gerekli ve yeni tedbirlerin alınmasını istedi.

Müdür Başyiğit, İl genelinde 100 bin kursiyer hedefini gerçekleştirmek üzere Hayat Boyu Öğrenme seferberliği başlatıldığını belirtti.

Bakanlık tarafından bu yıl içerisinde başlatılan “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” uygulamasına da değinen Müdür Hasan Başyiğit, il genelinde bu kapsamda 100 okul belirlendiğini, bu okulların bulunduğu mahallelerde açılacak çeşitli kurslarla vatandaşların bu kurslardan yararlanmalarının sağlanacağını ifade etti. Bu uygulamayla her yaş ve eğitim düzeyindeki bireylerin, öğrenime ulaşımının kolaylaştırılmasının amaçlandığını belirten Başyiğit, belirlenen okulların “her zaman, her yerde, herkes için eğitim” yaklaşımının parçası haline geleceğini sözlerine ekledi.

Toplantı, Halk Eğitimi Merkezi müdürlerinin 2021-2022 öğretim yılında yaptıkları faaliyetlerini içeren sunumlarının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.