Site Rengi

DOLAR 18,8734
EURO 20,0991
ALTIN 1.113,30
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Kursiyerlerin belge heyecanı

SAMSUN BAFRA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ VE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ KATKILARI İLE SÜRÜ YÖNETİM ELEMANI VE TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSLARI SONA ERDİ.

Kursiyerlerin belge heyecanı
24.12.2021
A+
A-

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen “Sürü Yönetim Elemanı” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” kurslarında başarılı olan 43 kursiyere belgeleri verildi.

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü katkıları ile düzenlenen “Sürü Yönetim Elemanı” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” kursları sona erdi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen belge töreninde konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, kurslar hakkında bilgi verdi. Güreş, “104 saatlik ‘Sürü Yönetim Elemanı Kursu’na katılan 37 kursiyerden 26 kursiyer ve 72 saatlik ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’na kayıt yaptıran 28 kursiyerden başarılı olan 17 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz iş birliğinde kurslarımız devam edecek” dedi.

“Bafra, Karadeniz’in en şanslı bölgelerinden birisi”

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise “Çobanlık’ diye tabir ettiğimiz ‘Peygamber mesleği’ olan bir mesleğimiz. Bilimsel metotlarla nasıl yapabileceğinin eğitiminin verildiği bir kursu tamamlamış bulunuyorsunuz. Karadeniz’in en şanslı bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Deniz, dağ ve ova. Bu bölgede yetişmeyecek ürün yok. Kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından, kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Programa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, siyasi parti başkanları ve kursiyerler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.