Site Rengi

DOLAR 18,8734
EURO 20,0991
ALTIN 1.113,30
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Kırşehir’de Eğitim Durumu Değerlendirme Toplantısı yapıldı

KIRŞEHİR’DE, EĞİTİM DURUMU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

08.07.2021
A+
A-

Kırşehir’de, Eğitim Durumu Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Vali İbrahim Akın başkanlığında yapılan toplantıya; Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Akın, Kırşehir’de, genel eğitim durumunu değerlendirdiklerini söyledi. Kırşehir’de eğitimin iyi seviyede olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Eğitiminde sağlanan başarının artarak devam etmesi için istişarelerde bulunarak, genel bir durum değerlendirmesi yaptık. Kırşehir, genel itibariyle eğitimde önemli bir noktada bulunmaktadır. Eğitimde sağlanan başarı her zaman Kırşehirliler için gurur kaynağı olan değerler arasında yer almaktadır” dedi. Derslik ve öğrenci sayısı baz alındığında Kırşehir’in iyi bir noktada olduğunu belirten Vali Akın, “Derslik başına düşen öğrenci sayısı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı konusunda ülkemiz ortalamasına göre çok iyi bir seviyedeyiz. Bundan dolayı, devletimizin sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek eğitimde marka olduğuna inandığımız ilimizin bu başarısını ve eğitimdeki kalitesini daha da ileri seviyelere taşıma gayretindeyiz “diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın da görüşlerini ifade ettiği toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın ilimiz eğitim durumu hakkında yaptığı sunumunun ardından, katılımcıların görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.