Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 13°C

Amasya’da kütüphanesiz okulların masa ve kitaplıkları meslek lisesi öğrencilerinden

AMASYA’DA KÜTÜPHANESİ BULUNMAYAN 91 OKULDA OLUŞTURULAN KÜTÜPHANELERİN MASA VE KİTAPLIKLARININ ÜRETİMİNİ MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YAPIYOR.

Amasya’da kütüphanesiz okulların masa ve kitaplıkları meslek lisesi öğrencilerinden
09.12.2021
A+
A-

Amasya’da kütüphanesi bulunmayan 91 okulda oluşturulan kütüphanelerin masa ve kitaplıklarının üretimini meslek lisesi öğrencileri yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında ay sonuna kadar il genelindeki bütün okullarda modern bir kütüphanenin bulunması amaçlanıyor.

Kent merkezindeki kütüphanelerinin ihtiyacı olan masa ve kitaplıkların üretimini mobilya atölyesinde sürdürüp okullarda montaj yapıldığını belirten Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Niyazi Şişik, “Öğrencilerimiz üretim sonucu maddi kazançta elde ediyorlar. Geçen ay her biri 2 bin liradan fazla kazandı. Esas amacımız öğrendiklerini uyguladıkça kazanç elde etmeleridir” dedi.

Mobilya bölümü öğretmeni Şükrü Özel de 13 öğrencinin üretim ve montajda görev yaparak deneyim kazandıklarını anlattı. Ömer Faruk Kıcır ise öğrenci arkadaşlarına bol bol kitap okumalarını tavsiye ettiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.