Site Rengi

DOLAR 18,8666
EURO 20,0924
ALTIN 1.113,19
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Kütahya ’geleceğe nefes’ oldu

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KOORDİNASYONUNDA, 81 İLDE EŞ ZAMANLI DÜZENLENEN “MİLLİ AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ” KAPSAMINDA KÜTAHYA’DA BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU.

Kütahya ’geleceğe nefes’ oldu
11.11.2021
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Seferberliği” kapsamında Kütahya’da binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

“84 milyon için 3’er fidan” sloganıyla düzenlenen fidan dikim etkinliği, Kütahya’nın merkez köylerinden Damlalıkaraağaç’ta Kütahya Valisi Ali Çelik, protokol üyeleri, vatandaşlar ve çocukların katılımıyla yapıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü’nde il genelindeki 23 lokasyonda 48 bin 450 fidan dikileceğini belirten Vali Ali Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan etmesiyle başlatılan “geleceğe nefes” kampanyasıyla yüzde 50 orman varlığıyla Türkiye’nin 5. ili olan Kütahya’mızda ve ülkemizde ormanlarımızın lehine olan bir süreci hep birlikte inşa ediyoruz. Bugün şehrimizde 23 lokasyonda 48 bin 450 fidanı, yıl sonuna kadar ise 3 milyon 731 bin fidanımızı toprakla buluşturup geleceğe nefes olacağız” dedi.

“Bizlere düşen orman varlığımızı daha da artırmaktır”

Küresel iklim değişikliğinin orman yangınlarını tetiklediğine dikkat çekerek insanlardaki hassasiyetin artması gerektiğine vurgu yapan Vali Çelik, “Ormanlarımızın yaşam alanı olduğunu bilerek kendimizi bu yönde geliştirmeliyiz. Bıraktığımız her bir atık ileride karşımıza gelecek olumsuzlukların nedeni olur. Bizlere düşen orman varlığını artırmak, diktiğimiz ağaçları koruyup yaşatmak ve ormanların gelişim alanlarına saygı göstermek” diye konuştu.

Orman yangınlarında hayatını kaybedenleri de rahmetle anan Vali Ali Çelik, “Ege ve Akdeniz bölgelerimizde çıkan orman yangınlarında günlerce mücadele eden, yeşil vatan savunmasında şehit düşen orman şehitlerimize, gönüllülerimize, bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ali Çelik, il protokol üyeleri, vatandaşlar ve çocuklar fidanları toprakla buluşturup can suyu verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.