Site Rengi

DOLAR 18,8666
EURO 20,0924
ALTIN 1.113,19
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Fırtınada yuvasız kaldı, imdadına ekipler yetişti

TOKAT’IN NİKSAR İLÇESİNDE LEYLEK ÇİFTİNİN FIRTINADAN DOLAYI BOZULAN YUVASINI BELEDİYE EKİPLERİ YAPTI

22.06.2021
A+
A-

Tokat’ın Niksar ilçesinde leylek çiftinin fırtınadan dolayı bozulan yuvasını belediye ekipleri yaptı.

Niksar TOKİ konutlarında bulunan caminin kubbesine leyleklerin yaptığı yuva fırtınadan dolayı bozuldu. Leyleklerin yeniden yuva yapma çabasına ise rüzgar engel oldu. Leylek çiftinin çaresizliğini gören vatandaşlar durumu belediyeye bildirdi. Konudan haberdar olan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın talimatı ile yuva yapılmasına karar verildi. Belediyenin kademesinde otomobil lastiği ve ahşap kullanılarak yuva yapıldı. Yuva itfaiye ekipleri tarafından cami kubbesine yerleştirildi. Leylek çifti ise rüzgardan bir türlü yapamadıkları yuvasına kavuştu.

Site Müdürü Faruk Pilgir, fırtınada leyleklerin yuvası dağıldığını belirterek, “Caminin kubbesinin üzerine konuşlanmışlardı ama çıkan hava olaylarından rüzgardan dolayı yuvaları bozulmuştu. Site sakinlerimiz de leyleklerin daha iyi yaşam sürmeleri açısından belediyemize başvuruda bulunmuşlar. Belediye ekipleri de geldi bir yuva yaptı. Onu da kubbenin üzerine koydular, güzel bir çalışma oldu. Umarım leylekler bundan sonra burada daha huzurlu yaşarlar. Konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Site sakinlerinden Cemil Cengiz de leyleklerin rüzgardan dolayı yuva yapamadıklarını, belediyenin bozulan yuvayı yapmasından mutlu olduklarını dile getirdi.

İtfaiye Müdürü Muzaffer Güneş, leylek ailesinin bozulan yuvasını yeniden yapmaktan mutlu olduklarını dile getirerek “Çevre sakinleri belediyemize gelerek caminin kubbesine yuva yapmaya çalışan leyleklerin rüzgardan dolayı başarılı olamadığını söyledi. Bunun üzerine belediyemizden destek istediler. Belediye başkanımız yuvanın yapılması için talimat verdi. Bizde kadememizde ahşap ile lastikten yuva yaptık. Yuvayı yerine yerleştirdik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.