Site Rengi

DOLAR 18,8858
EURO 20,1507
ALTIN 1.116,61
BIST 5.322,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Çok Bulutlu
Ankara
17°C
Çok Bulutlu
Per 16°C
Cum 14°C
Cts 11°C
Paz 9°C

Mersin’de karla mücadele çalışmaları sürüyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE, KENTİN YÜKSEK KESİMLERİNE YAĞAN YOĞUN KAR NEDENİYLE VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN KRİTİK NOKTALARDA ÇOK SAYIDA İŞ MAKİNASI VE ONLARCA PERSONELLE ÇALIŞMALARIN ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ.

Mersin’de karla mücadele çalışmaları sürüyor
03.02.2022
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesince, kentin yüksek kesimlerine yağan yoğun kar nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için kritik noktalarda çok sayıda iş makinası ve onlarca personelle çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, yaylacıların da kaldığı Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi başta olmak üzere Gömmece-Keşli-Eminlik, Ardıçlı-İnköy-Olukkoyağı, Boztepe-Böğrüeğri-Dorak grup yolları ile Çamalan, Emirler, Çukurbağ mahalleleri ve daha birçok noktada yolları açarak, mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu. Tuzlama işlemi de yapan ekipler, Çamlıyayla’da merkez başta olmak üzere Giden, Bağçatağı, Darıpınarı, Sarıkavak, Belçınar, Körmenlik, Kesecik, Sebil, Ulumeres, Sığır yaylası, Fakılar ve daha pek çok noktada kar küreme çalışmaları yürütüyor.

Tarsus Belediyesi ekiplerinin de iş makinası ve personel desteği verdiği karla mücadele çalışmaları kapsamında araçların bakımları ise mobil ekipler tarafından sahada gerçekleştiriliyor.

“Gece-gündüz 24 saat hizmet verdiler”

Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi Muhtarı Tuncay Seyrek, son yılların en çetin kışını geçirdiklerini ifade ederek, “Yer yer bir metreyi geçen karlar oldu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız, bütün personeliyle buradaydı. Gece-gündüz 24 saat hizmet verdiler. Kendilerinden Allah razı olsun, çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle böyle bir sıkıntıyı atlattık. İnşallah daha güzel olur ilerleyen günlerde” dedi.

Toroslar halkı karla mücadele çalışmalarından memnun

Mersin’de yoğun kar yağışının en fazla olduğu ilçelerden biri olan Toroslar’da Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mesai mefhumu gözetmeden çalışıyor. İlçenin kar yağışı alan her mahallesinde çalışan ekipler, yol açma, tuzlama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor. Kar yağışının başladığı ilk anlardan bu yana yürütülen karla mücadele çalışmaları hem muhtarlardan hem de bölge halkından takdir topluyor.

“Hayvanlarımız telef olacaktı. Geldiler, açtılar yolumuzu”

Güzelyayla Mahalle Muhtarı Yasin Öz, hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederken, “Büyükşehir Belediyesinden, Toroslar’dan, başkanlardan hiç sıkıntımız yok. Hepsinden memnunuz. Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanını Büyükşehir açtı, Toroslar’ın sorumluluk alanını Toroslar açtı. Herkes vazifesini yapıyor, sıkıntı yok” diye konuştu.

Ahırına giden yolu kapanan mahalle sakinlerinden Mehmet Yılmazer, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor anında imdadına yetiştiğini belirterek, “Gördüğünüz gibi yoğun bir kar yağdı, afet oldu. Yolumuzu açtırdık. Başkanımız Vahap Seçer’den Allah razı olsun, hizmetlerinden dolayı. Hayvanlarımızın suyu bitmişti, su getiriyoruz. Yemimiz bitti, yem getireceğiz. Hayvanlarımız telef olacaktı. Bir metrenin üzerinde kar var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.