Site Rengi

DOLAR 18,8855
EURO 20,0855
ALTIN 1.113,16
BIST 5.319,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 13°C

Efeler, karbon ayak izine ‘Dur’ diyecek

EFELER BELEDİYESİ, DÜNYA GENELİNDEKİ KARBON SALINIMININ AZALTILMASINA YÖNELİK YÜRÜTÜLEN PROJEYE İMZA ATARAK, KARBON AYAK İZİNE ‘DUR’ DİYECEK.

Efeler, karbon ayak izine ‘Dur’ diyecek
03.02.2022
A+
A-

Efeler Belediyesi, dünya genelindeki karbon salınımının azaltılmasına yönelik yürütülen projeye imza atarak, karbon ayak izine ‘Dur’ diyecek.

Efeler Belediyesi, iklim ve enerji politikaları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen ve Türkiye’den de çok sayıda belediyenin ortak olduğu projeye dahil olacak. Oybirliği ile alınan meclis kararının ardından projeye dahil olacak olan Efeler Belediyesi, karbon salınımının azaltılması konusunda yapılacak çalışmalara katkı sağlayacak. Avrupa Birliği tarafından yürütülen projede 2030 yılına kadar karbondioksit salınımlarının yüzde 20 azaltılması, 2050 yılında ise nötr hale getirilmesi hedefleniyor.

Yerel yönetimler tarafından kentlerde enerji verimliliğini sağlayarak AB’nin karbondioksit salınımlarının yüzde 20 azaltılma hedefini aşmasına katkı sağlamayı amaçlayan Efeler Belediyesi, yapacağı çalışmalar ile karbon ayak izine ‘Dur’ diyecek.

Karbondioksit salınımının dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğunun altını çizen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “2030 yılına kadar karbondioksit salınımlarının yüzde 20 azaltılması, 2050 yılında da nötr hale getirilmesi konusunda bütün dünyada proje gerçekleştiriliyor. Bu projeyle de ilgili olarak ilk aşaması belediye başkanlarının bu projeye öncelikle imza atmaları gerekiyor. Bununla ilgili İstanbul, Üsküdar, Büyükçekmece, Çiğli, Muğla, Bodrum, Konak, Mersin, Yenişehir, Denizli, Ankara Yenimahalle, Tekirdağ, Bolu, Sakarya, Gaziantep, Pendik, Bayındır, Bursa, İzmir, Çankaya, Maltepe belediyeleri imza atmış durumda. Yani her siyasi görüşteki arkadaşlarımızın kazandığı belediye başkanlıkları var. Ortak olarak tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğu için biz de imzalamayı uygun gördük” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.