Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 14°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Başkan Gültak, yangın bölgelerinde incelemelerde bulundu

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET MUSTAFA GÜLTAK, DÜNDEN BU YANA ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE EDEN SİLİFKE İLÇESİNE BAĞLI YEŞİLOVACIK MAHALLESİ İLE AYDINCIK İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNARAK, YETKİLİLER VE VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ.

30.07.2021
A+
A-

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, dünden bu yana orman yangınları ile mücadele eden Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi ile Aydıncık ilçesinde incelemelerde bulunarak, yetkililer ve vatandaşlarla görüştü.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Gültak; Silifke Yeşilovacık ve Aydıncık’ta dün başlayan ve söndürme çalışmaları aralıksız devam eden orman yangınlarını yerinde inceledi. Gültak, yangınla mücadele çalışmaları hakkında Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan’dan bilgi aldı.

“Devletimiz ve tüm kurumlarımız seferber halde”

Hayatlarını riske atarak yangınla fedakarca mücadele eden itfaiye ekiplerine ve orman çalışanlarına teşekkür eden Gültak, “Bölgenin bir insanı olarak neler olduğunu yerinde görmek ve vatandaşlarımızla görüşerek onlara biraz moral vermek için geldik. Belediyemizin arazözlerini, işe yarayacak iş makineleri ile araçların çoğunu da personellerimizle birlikte Silifke ve Aydıncık’a dün geceden itibaren sevk ettik. Bölgede elektrikler kesik, ayrıca su ve gıda ihtiyacı var. Dünden itibaren Aydıncık, Silifke ve daha birçok bölgemize tırlar dolusu su ulaştırdık” dedi.

“Eğer yangınlar kasıtlı çıkarılmış ise yapanları lanetliyorum”

Başkan Gültak, yangında yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yaralananlara şifalar dileyerek, “Bu ormanlar bizim ciğerlerimiz. Yangının neden olduğu tahribatın giderilmesi maalesef 50-60 yılı bulabiliyor. Eğer yangınlar kasıtlı çıkarılmış ise yapanları lanetliyorum. Buralarda spor yapan, pikniğe gelen insanlarımız da daha dikkatli olmalı. Ormanlarımıza sahip çıkıp korumalı, temiz tutmalıyız. Devletimiz uçak, helikopter ve tüm imkanlarıyla burada seferber olmuş durumda. Bölgede 3 helikopter sürekli çalışıyor ve müdahale ediyor. Devletimiz, evleri yanan insanlarımıza elini uzatacaktır. Belediye başkanlarımız da araç ve personelleriyle seferber haldeler. İnşallah en kısa sürede bu yangınlar kontrol altına alınacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.