Site Rengi

DOLAR 18,8614
EURO 20,0935
ALTIN 1.112,88
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Ağrı’da İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı düzenlendi

AĞRI’DA İL TOPRAK KORUMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Ağrı’da İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı düzenlendi
30.09.2021
A+
A-

Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu gereğince gerçekleştirilen İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında düzenlendi.

Toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımının sağlanması amacıyla düzenlenen toplantı, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda kentin arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, arazilerin teknik açıdan sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının doğru şekilde yapılabilmesi, tarım arazilerinin korunması ve geliştirilmesi sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek, bu arazilerin amaç dışı ve yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin konular ele alındı.

Yapılan sunumun ardından gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantı, yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

Toplantıya Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Defterdarlık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri 85. Şube Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası ve Tema Vakfı temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.