Site Rengi

DOLAR 18,8417
EURO 20,0971
ALTIN 1.112,36
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

13 Km’lik grup yolu 14 Milyon liraya mal olacak

TOKAT’IN NİKSAR İLÇESİNDE YAKLAŞIK 14 MİLYON TL’YE MALOLACAK 5 KÖYÜN GRUP YOLUNDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

13 Km’lik grup yolu 14 Milyon liraya mal olacak
19.10.2021
A+
A-

Tokat’ın Niksar ilçesinde yaklaşık 14 Milyon TL’ye mal olacak 5 köyün grup yolunda alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Niksar ilçesinde Tarihi Talazan köprüsünden başlayıp Buzköy, Direkli, Yeşilköy, Yeşilhisar ve Çimenözü güzergahlarında devam eden ve D-100 Karayoluna kadar uzanan toplamda 13 km’lik yoldaki alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yoldaki çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgiler alan Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, bu yolun Niksar’a yeni bir kapı açacağını belirterek; “Talazan yolumuz eskiden 4 metre genişliğinde bir yoldu, geçen sene İl Özel İdaresinden biz buranın asfaltlama çalışmasını yapmıştık. Fakat yolun darlığı dolayısıyla yol genişletilmesi düşüncesine sahip olduk. Sağolsunlar Sayın valimizle paylaştık konuyu akabinde de bunu İl Özel İdaresi Yatırım programına aldık. Köylere Hizmet Götürme marifetiyle diğer kamu kurum kuruluşlarımızdan, İl Özel İdaremiz kamyonları, bizim birlik araçlarımız, belediyelerden tedarik ettiğimiz araçlar ve yardımcı olan müteahhit arkadaşlar iş makineleri ile bu yolu 4 metreden yerine göre 20 metreye kadar varan genişlikte bir yol genişliği yapmaya başladık. Talazan yolu tabi en az bin senelik bir yoldan bahsediyoruz, çünkü burası İpek yolunun geçmiş olduğu eski Erzurum, İstanbul yolunun işlemiş olduğu bir merkezden bahsediyoruz. Yolumuzun ilk Talazan köprüsü ve Niksar arasındaki kısmı yaklaşık 11 km, Talazan’dan sonra D-100 karayoluna kadar kısmı 1800 metre. Toplamda 13 km ye varan bir mesafeyi kapsıyor. Bu aşamada emeklerinden dolayı tüm arkadaşlarımıza, sayın valimize, milletvekili arkadaşlarımıza, destek veren genel meclis üyesi arkadaşlarımıza ve çalışma yürüten iş arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yolun yapılmasında vatandaşlarımızda çok büyük teveccüh gösterdiler, kendi tarlalarından, bağlarından bahçelerinden bize muvafakat vermek suretiyle yerlerini verdiler” dedi.

Kaymakam Doğan yolun yaklaşık 13 ila 15 Milyon Liraya malolacağını da belirterek; “Ortaya da çok güzel bir eser çıkıyor, burayı sadece yol olarak düşünmemek lazım. Burası ilerleyen aşamada sağ taraftan bisiklet yolu, belki Talazan köprüsü bölgesinde yapılacak mesire yerleri, 13 km uzunluğunda vatandaşlarımızın yürüyüp gelebileceği bir alan. Akabinde yine Orman idaremiz tarafından yürütülen bir proje kapsamında ağaç tüneli şeklinde bir çalışmayı da güzel bir görsellik güzel bir mesire alanını kazandırmayı planlıyoruz hedeflerimiz bu şekilde. 6 aya varan bir zaman içerisinde bu işlemler yürütüldü, süreç içerisinde pandemi koşullarından kaynaklanan birtakım sıkıntılar olmadı değil, fakat şu anda işlerimiz rayında ilerliyor. Bu sene zeminin oturmasını özellikle arzu ediyoruz, talebimiz yapıldı Cumhurbaşkanlığımıza ödeneğin çıkartılması ve akabinde desteklenecek kaynaklarla buranın önümüzdeki sene 2022 yılında asfaltlanıp hizmete sunulmasını amaç ediniyoruz. Yaklaşık 13 ila 15 Milyon TL’lik bir rakama tekabül ediyor. Tabi yapılan işler var onlar düşüldükten sonra yeni bir maliyetlendirme çalışması yürütülecek. İnşallah bu yol Niksar’ımıza yeni bir kapı açar, yeni bir ufuk açar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.