Site Rengi

DOLAR 18,8741
EURO 20,0743
ALTIN 1.115,29
BIST 5.124,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 16°C

Türkiye’deki ilk bilimsel dalış merkezi Mudanya’da kuruluyor

TÜRKİYE’DEKİ İLK BİLİMSEL DALIŞ MERKEZİ, MARMARA DENİZİ’NİN KİRLENMESİNİ ENGELLEMEK MAKSADIYLA MUDANYA’DA KURULUYOR.

Türkiye’deki ilk bilimsel dalış merkezi Mudanya’da kuruluyor
18.10.2021
A+
A-

Türkiye’deki ilk bilimsel dalış merkezi, Marmara Denizi’nin kirlenmesini engellemek maksadıyla Mudanya’da kuruluyor.

Mudanya kıyılarında deniz koruma ve yönetim plânı için ilk adım atıldı. İtalya Pisa Üniversitesi Deniz Biyoloğu İnternational School for Scientific Diving (ISSD Onlus)Bilimsel Dalış Okulu Kurucu Başkanı Prof. Francesco Luigi Cinelli danışmanlığında Tirilye’deki Taş Mektep’te bilimsel dalış merkezi ve yaz okulu kurulacak. Bilimsel Dalış Okulu kurucu başkanı Prof. Francesco Luigi Cinelli, Mudanya Belediyesi’nin danışma kurulu üyeleri Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı, Mimar Mithat Kırayoğlu’nun da bulunduğu toplantıda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile bir araya geldi. Su altı arkeolojisi ve biyolojisi alanında Mudanya’da belirli bölgelerde deniz haritası çıkarılacağını ve biyolojik arıtma kurulacağını kaydeden Cinelli, oluşturulacak deniz koruma alanlarının yanı sıra müsilajla mücadelenin de mümkün olacağını belirtti.

İtalya’nın Vinci şehri ile kardeşlik protokolü konusunda da anlaşmaya varıldığını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’mızı bilimle, kültür ve sanatla geleceğe taşıma konusunda çalışmalarımız sürecek. Marmara Denizi’ni koruma ve yaşatma adına önemli bir projeye daha imza atacağız. Mudanya’da su altını kültürel ve bilimsel faaliyetlerle keşfedecek, oluşturulacak koruma alanlarıyla deniz canlılığını korumak için bilimsel çalışmaların izlendiği bir merkeze ev sahipliği yapacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.