Site Rengi

DOLAR 18,8670
EURO 20,0877
ALTIN 1.113,07
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Az Bulutlu
Ankara
14°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

SSB Başkanı Demir’den MKE’ye ziyaret

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI PROF. DR. İSMAİL DEMİR VE BERABERİNDEKİ HEYET, MAKİNE VE KİMYA ENDÜSTRİSİ ANONİM ŞİRKETİ’NİN ANKARA ELMADAĞ VE KIRIKKALE’DEKİ FABRİKALARINI ZİYARET ETTİ. ZİYARETE MİLLİ SAVUNMA BAKAN YARDIMCISI MUHSİN DERE DE KATILDI.

SSB Başkanı Demir’den MKE’ye ziyaret
02.02.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve beraberindeki heyet, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi’nin Ankara Elmadağ ve Kırıkkale’deki Fabrikalarını ziyaret etti. Ziyarete Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de katıldı.

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve beraberindeki heyet ilk olarak MKE Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nı ziyaret etti. Demir burada uçak mühimmatlarında ve kompozit roket yakıtlarında hammadde olarak kullanılan RDX, HMX ve CXM üretimi yapan Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisinde incelemelerde bulundu.

Demir ve beraberindeki heyete, MKE tarafından üretilen ve Ar-Ge çalışmaları devam eden silah ve mühimmat projeleriyle ilgili MKE Genel Müdürü Yasin Akdere brifing verdi.

Demir, Elmadağ’dan sonra MKE’nin Kırıkkale’de faaliyet gösteren fabrikalarına geçti. Mühimmat Fabrikası, Çelik Fabrikası, Ağır Silah Fabrikası ve Barut Fabrikasında devam eden yatırım ve üretim çalışmalarını inceledi. Fabrika müdürlerinden geliştirilen ve üretimi devam eden ürünler hakkında bilgi aldı.

Savunma sanayii ürünlerinin yerlileştirilmesi amacıyla son dönemde çalışmalarını hızlandıran Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. fabrikalarında incelemelerde bulunan Demir, yurtdışına bağımlılığı sonlandıran Modüler Barut Üretim Tesisi, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren mühimmat ve tapa üretimi yapan Mühimmat Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük serbest dövme pres tesisi inşaatının bulunduğu Çelik Fabrikasında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.