Site Rengi

DOLAR 18,8825
EURO 20,0490
ALTIN 1.112,21
BIST 5.312,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 13°C

Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası başladı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU (TAAF) TARAFINDAN DÜZENLENEN VE 6 GÜN SÜRECEK HAVALI SİLAHLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MERSİN’DEKİ ERDEMLİ ATICILIK POLİGONUNDA BAŞLADI.

Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası başladı
01.02.2022
A+
A-

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAAF) tarafından düzenlenen ve 6 gün sürecek Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası Mersin’deki Erdemli Atıcılık Poligonu’nda başladı.

Şampiyonaya İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Manisa, Adana, Kahramanmaraş ve Mersin başta olmak üzere 34 ildeki 88 kulüpten toplam 564 sporcu katıldı. Şampiyonayla ilgili bilgi veren Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı ve Ateşli Silahlar Asbaşkanı Kadri Akgün, “Türkiye Şampiyonası’nın değeri milli takım iskeletini oluşturmak” dedi.

Sezonu Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası ile Mersin Erdemli’de açtıklarını belirten Akgün, “Bu müsabakamız mart ayında Norveç’te yapılacak olan Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nın seçmesi olacak. Belirlediğimiz kriterdeki sporcular, yurt dışı baraj puanını geçen sporcular, Norveç’te yapılacak olan Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nın kadrosunu oluşturacak. Bu müsabakadan sonra yoğun bir kamp dönemi ile Avrupa Şampiyonasına hazırlanacağız” diye konuştu.

Şampiyonaya büyük ilgi olduğunu dile getiren Akgün, “Buradaki müsabakalara 34 ilden 88 kulüp sporcusu müracaat etti. Bunlardan 372 tanesi tabanca sporcusu, 192 tanesi de tüfek sporcusu. Müsabakada 3 gün boyunca tüfek yarışmalarımız olacak, ondan sonra ki 3 gün de hafta sonuna kadar tabanca yarışmaları ile devam edecek. Bu yılın Türkiye Şampiyonası hem Avrupa Şampiyonası’na hazırlık hem de yıl içerisindeki dünya kupalarına hazırlık amacı taşıyor. Elimizdeki olimpik takım sporcularımızın puanlarını yüksek tutmaya gayret ediyoruz ve alttan gelecek çocuklarımıza da bir yer açmaya çalışıyoruz. Yani kendini gösterebilecek, puan atabilecek, çalışan çocuklara da fırsat sunuyoruz. Yurt dışı baraj puanının geçtiklerinde onları da milli takımda değerlendiriyoruz. Türkiye Şampiyonası’nın değeri milli takım iskeletini oluşturmak” şeklinde konuştu.

“Bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum yok”

Hava şartlarının yurt genelinde ağır olduğuna da değinen Akgün, “İyi ki bir hafta öncesi olmadı, bir hafta önce olsa muhtemelen bu yarışmayı iptal etmek yani ertelemek zorunda kalacaktık. Kar yağışının Türkiye’de etkili olması dolayısıyla bayağı bir zorluklar çekildi. Ama bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum yok. Mersin Türkiye’nin bütün illerine göre daha iyi, daha ılıman bir havası var. Yollar açık şükür şu ana kadar olumsuz bir durum olmadı” dedi.

Hedeflerine dair bilgiler veren sporcular ise kendileri için en büyük gururun Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.