Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

Artvin’de Off Road yarışları nefes kesti

ARTVİN MURGUL İLÇESİNDE DÜZENLENEN KARADENİZ MAHALLİ OFFROAD YARIŞLARI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. YARIŞ SIRASINDA ARACI TAKLA ATAN SÜRÜCÜ, ARACININ DÜZELMESİYLE YARIŞA DEVAM ETTİ. BİR BAŞKA SÜRÜCÜ İSE ÖNDE GÖTÜRDÜĞÜ YARIŞI ARACININ FİNİŞ ÇİZGİSİNE BİRKAÇ METRE KALA BOZULDU. YARDIMINA İSE, ARKASINDAN GELEN RAKİBİ YETİŞTİ, ARACI İTEREK FİNİŞ ÇİZGİSİNİ TAMAMLAMASINI SAĞLADI.

12.07.2021
A+
A-

Artvin Murgul ilçesinde düzenlenen Karadeniz Mahalli Off Road yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Yarış sırasında aracı takla atan sürücü, aracının düzelmesiyle yarışa devam etti. Bir başka sürücü ise önde götürdüğü yarışta aracı finish çizgisine birkaç metre kala bozuldu. Yardımına ise arkasından gelen rakibi yetişti, aracı iterek finish çizgisini tamamlamasını sağladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) organizasyonunda gerçekleştirilen Karadeniz Off Road Kupası yarışlarının birinci ayağı Artvin’in Murgul ilçesinde yapıldı. Motor gücüne göre 6 kategoride gerçekleşen yarışlarda 8 ilden 26 ekip hünerlerini sergiledi. Sürücüler çamur, su birikintisi ve tümseklerden oluşan 2 bin 500 metre uzunluğundaki zorlu parkurları tamamlamak için kıyasıya mücadele etti. Çok sayıda kişinin ilgiyle izlediği organizasyonda, parkuru tamamlayamayan bazı araçlar ise iş makinesi yardımıyla pistin dışına çekildi.

Aracı önce devrildi, sonra düzelince yarışa devam etti

Yarış sırasında aracıyla takla atan Fatsa Off-Road Spor Kulübü Başkanı Üzeyir Erdoğan, aracının şans eseri düzelmesiyle yarışa kaldığı yerden devam etti. Bu ilginç görüntü ise seyircilerden büyük alkış aldı.

Fatsa Off Road Spor Kulübü başkanı Üzeyir Erdoğan kazanın ardından yaptığı açıklamada, “Fatsa’dan geliyorum. 3 araç katıldık. Kendim S4 pilotuyum. Pilot ve co-pilot olarak yarıştığımız araçta bir takla attık. Takla attıktan sonra aracımız geri kalktı hiç durmadan yarışa devam ettik gayet güzel bir yarış oldu. Güzel bir organizasyon. Pilot olarak bu tip şeylere çok alışkın değiliz. Bu tip aksiyonlar yaşanmıyor genel de ama bizde soğukkanlılıkla seyircinin de tezahüratını alınca daha duramadık aynı şekilde araç kalkar kalkmaz tam gaz topuk yaptık devam ettik” dedi.

Rakibinin aracını iterek finiş çizgisini geçmesini sağladı

Bir başka sürücü Murat Çakal ise önde götürdüğü yarışı finiş çizgisine birkaç metre kala aracının bozulmasıyla büyük şok yaşadı. Araçtan inen Murat Çakal ve yardımcısı iterek aracı finiş çizgisini geçmesi için çabalarken başaramadı. Yardımlarına ise arkalarından gelen rakipleri yetişti. Araçlarını iten sürücü bozulan aracı finiş çizgisini geçmesini sağladı. Sürücünün bu davranışı seyircilerden büyük alkış almasına neden oldu.

Aracı varış noktasında arızalanan ve diğer yarışmacının aracını itmesiyle yarışmayı tamamlayan Murat Çakal ise “Bu etap da bugün oldukça zor anlar yaşadık. Etap oldukça ağırlaştı, etap içerisinde bir çok araç kaldı. Yağmurun serpmesi nedeniyle ağırlaşan pist aracımızı oldukça zorladı. En son ama tabi bu bir centilmenlik. Uçuş rampasında pilotumuz Mehmet Fatih Kaya aracımızı fazla yükseltti. İndiğimiz de arazi şanzımanını kaybettik ama bir şekilde finishi gördük. Finishten sonra servis alanına kadar da hemen arkamızda ki yine Murgul Off Road kulübü adında yarışan Sabri Yapıcı aracıyla bize destek verdi servis alanına kadar getirdi bu sayede derecelerimiz de bir sorun olmadı” ifadelerini kullandı.

Gün boyu süren yarışmalar sonucunda dereceye giren pilotlara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.