Site Rengi

DOLAR 18,8825
EURO 20,0490
ALTIN 1.112,21
BIST 5.312,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 12°C
Paz 9°C
Pts 13°C

Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları sandığa koştu

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN BULGARİSTAN VATANDAŞLARI SANDIĞA KOŞTU

Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları sandığa koştu
14.11.2021
A+
A-

Bulgaristan’da bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez parti lideri bir Türk aday da mücadele edince, Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmak için sandığa koştu.

Bulgaristan’da bugün gerçekleşen seçimlerde ilk kez parti lideri bir Türk aday, Cumhurbaşkanlığı için yarışıyor. Mustafa Karadayı, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin adayı olarak mücadele veriyor. Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşların oy kullanmaları için Türkiye’de 126 sandık kuruldu.

Edirne’de 75. Yıl ilkokulu’nda kurulan sandıkta oy kullanma işlemleri sabah saat 07.00’de başladı. Sabahın erken saatlerinde sandığa koşan seçmenler, korona virüs tedbirleri kapsamında oy kullandılar. Çifte vatandaşlık sahibi seçmenler bu akşam saat 20.00’ye kadar oy kullanabilecekler.

“Zamanında çok çektik”

Edirne’de yaşayan ve oy kullanan çifte vatandaşlık hakkına sahip Ayşe Uyar, “Zamanında çok çektik, bizleri Türkçe konuşturmadılar. Hakkımızı almak için oyumuzu kullandık. Oy kullanırken o günler gözümde canlandı”dedi.

“Gözümü uyku girmedi”

Bir diğer seçmen Hatice Korkmaz da, akşamdan beri gözüne uyku girmediğini belirterek, sabahın ilk oyunu kullanmaya geldiğini söyledi. Korkmaz, Bulgaristan’daki haklarını istediğini belirtti.

“Bulgaristan’da Türk’ün varlığını ispatlayacağız”

Bir diğer seçmen Erhan Vatansever de, Bulgaristan’da Türk varlığını ispatlamak için oy kullanmaya geldiğini söyledi. Vatansever, “Bulgaristan zaten bizim ülkemiz, demokratik hakkımızı kullanmaya geldik”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.