Site Rengi

DOLAR 18,8784
EURO 20,0842
ALTIN 1.113,21
BIST 5.107,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Özbekistan’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için Karabük’te oy kullandılar

ÖZBEKİSTAN’DA 24 EKİM’DE YAPILACAK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE OKUYAN ÖZBEK ÖĞRENCİLER KURULAN SANDIKTA OY KULLANILMAYA BAŞLANDI.

Özbekistan’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için Karabük’te oy kullandılar
16.10.2021
A+
A-

Özbekistan’da 24 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Karabük Üniversitesinde okuyan Özbek öğrenciler kurulan sandıkta oy kullanılmaya başladı.

Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde, 24 Ekim’de Özbekistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunda kurulacak sandıklara gidemeyecekler için erken oy kullanma süreci uygulanıyor. Seçmenler cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Ekoloji Partisi, Halk Demokrat Partisi, Liberal Demokrat Partisi, Milli Şahlanış Demokrat Partisi ve Adalet Sosyal Demokrat Partisi’nin adayları için oy kullanıyor

Karabük Üniversitesinde öğrenim gören Özbekistanlı öğrencilerin temsilcisi Dilbek Kurbanov, ülkelerinde 24 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde oylarını kullandıklarını belirterek, sonuçların ülkesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kurbanov, Karabük Üniversitesi’nde okuyan 300’den fazla öğrencinin seçimler için oy kullanacağını da aktardı.

Karabük Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Yusupjonova Muhlisa ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkesine ve milletine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Karabük Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ulugbek Yuldashev de yeni seçilecek cumhurbaşkanının ülkelerine hayırlı olmasını diledi.

Ulugbek, yeni seçimlerden beklentilerinin de çok olduğunu da belirterek, “Özbekistan ile Türkiye arasında hem ihracat hem de ithalatta iki tarafa da faydalı olmasını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Seçimler için oy kullanan Karabük ve Kastamonu üniversitelerindeki akademisyen ve öğrencilere, Özbek pilavı ikram edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.