Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Gazi Üniversitesinden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a Fahri Doktora Belgesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİNDE DÜZENLENEN TÖRENLE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ (KKTC) CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A BİNİŞ GİYDİRİLEREK FAHRİ DOKTORA BELGESİ TAKDİM EDİLDİ.

Gazi Üniversitesinden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a Fahri Doktora Belgesi
23.12.2021
A+
A-

Gazi Üniversitesinde düzenlenen törenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a biniş giydirilerek Fahri Doktora Belgesi takdim edildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Gazi Üniversitesi ve üniversitenin Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kıbrıs Türklerinin Varlık Mücadelesinde Gazi’nin Kahramanları” anma törenine katıldı. Rektörlüğün Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleşen program, İstiklal Marşı’nın okunması ve video gösterimiyle başladı. Sonrasındaysa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Kanlı Noel Katliamı’nda kardeşlerini şehit veren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve şehit Kemal Özalper’in oğlu Fevzi Özalper birer konuşma gerçekleştirdi. Törende, Rektör Yıldız tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a biniş giydirildi, ‘Gazi Üniversitesi Fahri Doktora Belgesi’ takdim edildi.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Tatar, KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının bekası için aktif siyaseti daha da kökleştirmek durumunda olduklarını paylaşarak, “Hem Yunanistan’ın hem Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Birliği’ne dahil olması ile Avrupa Birliği objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiştir. Kıbrıs Türk halkı bu yaşadıklarından sonra bile öfke, nefret ve hiçbir zaman ırkçılığı benimsememiş, her zaman hoşgörüsüyle geleceğe bakma özgüveniyle bütün bu müzakere görüşmelerinde masada ve karşılıklı diyaloglardan o şekilde bir yaklaşım içerisinde anlatılana evet demiştir” dedi.

“Mavi Vatan’ın ve KKTC’nin Türkiye’nin güvenliği için çok önemli olduğunu görüyoruz”

Kıbrıs Türk halkının güvenliği ve selameti için Türkiye’nin varlığının, Türkiye’nin güvenliği için de KKTC’nin daha da güçlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Tatar, “Rum tarafı Avrupa Birliği’nden alınacağını bildiği için büyük bir rahatlıkla hayır değmiştir. Buna rağmen bize verilen sözler evet derseniz ambargolar, kısıtlamalar, bizim üzerimizde uygulanan çeşitli engeller ortadan kalkacak demelerine rağmen şu anda bize verilen sözlerin hiçbiri tutulmamıştır. Ama Rum tarafı hayır demesine rağmen tek taraflı olarak Avrupa Birliği’ne alınmıştır. Buradaki onlara tek engel KKTC’dir. Çünkü KKTC ayrı bir devlettir ve Kıbrıs’ın kuzeyindedir ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki bu devlet anavatanı Türkiye ile türlü ilişkisini her geçen gün daha da geliştirmektedir. Mavi Vatan’ın ve dolayısıyla KKTC’nin Türkiye’nin güvenliği için de çok önemli olduğunu görüyoruz. Kıbrıs Türk halkının güvenliği, selameti için Türkiye’nin buradaki varlığı çok önemlidir. Türkiye’nin güvenliği için de KKTC’nin daha da güçlenmesi çok önemlidir” diye konuştu.

Tatar’ın konuşmalarının ardından Rektör Yıldız tarafından Tatar’a hediye takdim edildi. Sonrasındaysa üniversitenin eski rektörleri, şehit yakınları ve akademisyenlerle beraber toplu fotoğraf çekinildi. Programa şehit aileleri, Gazi Üniversitesi dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.