Site Rengi

DOLAR 18,8842
EURO 20,0396
ALTIN 1.103,25
BIST 5.197,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 18°C
Az Bulutlu
Ankara
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 12°C
Cts 10°C

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan birlik mesajı:

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI YALÇIN TOPÇU, TÜRK MİLLETİNİN ADINI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURAN HALKTAN ALDIĞINI BELİRTEREK, “MİLLETİMİZİN ADI; TÜRKMEN’İ, KÜRT’Ü, LAZ’I ARAP’I, ZAZA’SI, BOŞNAK’I, ARNAVUT’U, ABHAZ’I, ÇERKES’İ, ROMAN’I, ALEVİ’Sİ, SÜNNİ’Sİ İLE EŞİT VE BİRİNCİ SINIF TÜRKİYE VATANDAŞI OLAN BÜYÜK TÜRK MİLLETİDİR” DEDİ.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan birlik mesajı:
04.11.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türk milletinin adını Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halktan aldığını belirterek, “Milletimizin adı; Türkmen’i, Kürt’ü, Laz’ı Arap’ı, Zaza’sı, Boşnak’ı, Arnavut’u, Abhaz’ı, Çerkes’i, Roman’ı, Alevi’si, Sünni’si ile eşit ve birinci sınıf Türkiye vatandaşı olan büyük Türk milletidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, yazılı bir şekilde yaptığı “birlik” mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk milleti dendiğini aktararak, “Asabiyetten uzak, ortak gayeler etrafında asırlarca bir ve beraber yaşamış, kanımız kanımıza, canımız, canımıza karışmış neticede benzersiz ‘Anadolu Ebrusu’ bir millet olmuşuz” ifadelerine yer verdi.

“İz bırakanların, izi takip edilir.” sözüne atıf yapan Topçu, “Tarihte iz bırakan şanlı ecdadımıza layık olmak için millet olarak zamanı yakalamanın ötesinde, geleceği inşa etme gayretindeyiz. Bayrak düşmemiş, milletimizin bağrında saklıdır. Ve inanıyoruz ki bu asır ‘Türk Asrı’ asrın en gür sesi de ‘İslam’ın Sesi’ olacaktır.

Bizi; ‘Biz’ yapan ortak kadim kültüre, köklü devlet tecrübesine ve bir asırlık Cumhuriyet birikimine sahip, canı canına, kanı kanına karışmış olan bu aziz millet, nice fitneleri yok ederek, tezgahlar yıkıp, kumpasları bozarak bugünlere gelmiştir” dedi.

Türkiye’de, 21. yüzyılda, yaşanmış onca acıya rağmen hiç kimsenin ana sütü gibi helal olan anadil arkasına sığınarak postmodern bölücülük yapamayacağını kaydeden Topçu, “Türkçe; hepimizin tutunduğu ortak halat ve hepimizin devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi dilidir, devlete millette bu halatı hiçbir güce asla kestirmez. Devletimizin adı; Türk devletidir. Vatanımızın adı: Türkiye’dir. Milletimizin adı; Türkmen’i, Kürt’ü, Laz’ı Arap’ı, Zaza’sı, Boşnak’ı, Arnavut’u, Abhaz’ı, Çerkes’i, Roman’ı, Alevi’si, Sünni’si ile eşit ve birinci sınıf Türkiye vatandaşı olan büyük Türk milletidir. Bayrağımızda; Ay yıldızlı al bayraktır” ifadelerine yer verdi.

Topçu “birlik” mesajına şöyle devam etti:

“Bu millet can, bu vatan namus, bu devlet de kalptir. Cana, namusa ve kalbe doğrultulan hançere; ister siyasi, ister silahlı hangi kılıftan çıkarsa çıksın, hangi elden, hangi dilden olursa olsun, asla fırsat verilmedi verilmeyecek. Allah; Milletimizi, vatanımızı, devletimizi korusun ve yüceltsin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.