DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 15°C
Sal 18°C
Çar 15°C

Bakan Kurum’dan Ağrı’ya müjde: “Ağrı A.Ş. Et Entegre Tesisimizi inşallah kuruyoruz”

AĞRI İÇİN BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP OLAN 314 MODERN AHIRDAN OLUŞAN VE YAKLAŞIK 700 MİLYON TL BEDELLİ AHIRLAR BÖLGESİ PROJESİ’NİN TEMELİ, ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM’UN KATILIMIYLA ATILDI.

Bakan Kurum’dan Ağrı’ya müjde: “Ağrı A.Ş. Et Entegre Tesisimizi inşallah kuruyoruz”
12.11.2021
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ağrı’yı kalkındıracak yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirterek “Ağrı’yı et üretim bölgemizin merkezi haline getirmemiz gerektiğini ve Türkiye’nin en büyük hayvancılık üssü olması gerektiğini istişare ettik. Ve bu çerçevede Ağrı’da hayvancılığı en üst noktaya taşıyacak bir müjdeyi daha sizinle paylaşmak istiyorum.” dedi.

Ağrı için büyük bir öneme sahip olan 314 modern ahırdan oluşan ve yaklaşık 700 milyon TL bedelli Ahırlar Bölgesi Projesi’nin temeli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla atıldı. Programda konuşma yapan Bakan Kurum, Ağrı’yı kalkındıracak yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Bu yatırımla birlikte Ağrı’mızda Kürt kardeşlerimiz ile birlikte Kürt çocuklarımıza gelecek ve istihdam sağlayacak çok önemli bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Biz hiçbir zaman laf üretmedik. Hep iş ürettik, hep işin içinde olduk. Hiçbir zaman entrikaların, polemiklerin içinde yer almadık. 19 yıldır olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde hep milletimiz ile beraber olduk. Bizi aradığınızda biz enkaz altında vatandaşlarımızın yanındaydık. Bizi aradığınızda Ağrı’nın, Van’ın yollarındaydık.” diye konuştu.

Bakan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

“314 ahır, 3 tane veteriner binasından oluşan projenin değeri toplam yatırım değeri 650 milyon lira. Bunun içinde arsa bedeli yok, entegre tesisimiz yok, bunun içerisinde bundan sonra yapacağımız yatırımlar yok. Sadece inşaatlarımıza 650 milyon lira para harcıyoruz ve çok önemli bir kırsal dönüşüm projemizin temelini atmış oluyoruz. Ağrı’nın ekonomisini canlandıracak, kalkınmasına katkı sağlayacak. Çocuklarımız Ağrı’yı terk etmeyecek, Ağrı’da kalacak. Ağrı’da her şey var. Biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ağrı’mızı yarınlara hazırlayacak projeler yapmaya devam ediyoruz. Projemizde bir eksiklik vardı. Bu eksikliği de hep birlikte bugün istişare ettik. Yapmış olduğumuz istişare çerçevesinde Ağrı’yı et üretim bölgemizin merkezi haline getirmemiz gerektiğini ve Türkiye’nin en büyük hayvancılık üssü olması gerektiğini istişare ettik. Ve bu çerçevede Ağrı’da hayvancılığı en üst noktaya taşıyacak bir müjdeyi daha sizinle paylaşmak istiyorum. Ağrı A.Ş. Et Entegre Tesisimizi inşallah kuruyoruz. 150 milyon lira yatırım bedeliyle kuracağımız bu tesisimizin inşasında İl Özel İdaremiz, Belediyemiz, TOKİ ve İller Bankamız yer alacak. Burada üretilen etlerimiz Ağrı markasıyla tüm Türkiye’ye ve dünyaya inşallah ihraç edilecek. Ve burada binlerce kardeşimize istihdam sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.