Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

“2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı” kutlama ve konser programı Ankara’da düzenlendi

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI, (YTB) KIRIM TÜRK KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE LİTVANYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ İŞ BİRLİĞİNDE, “2021 LİTVANYA TATARLARI TARİH VE KÜLTÜR YILI” KUTLAMA VE KONSER PROGRAMI ANKARA’DA DÜZENLENDİ.

“2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı” kutlama ve konser programı Ankara’da düzenlendi
17.12.2021
A+
A-

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, (YTB) Kırım Türk Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Litvanya’nın Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde, “2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı” kutlama ve konser programı Ankara’da düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin’in katılımlarıyla gerçekleşen “2021 Litvanya Tatarları Tarih ve Kültür Yılı” kutlama ve konser programı, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlendi. Programda konuşan YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus “Litvanya Meclis kararıyla 2021 yılında Litvanya Tatarları ve Tarih ve Kütür yılı ilan edilmesinden dolayı Litvanya2ya teşekkür ediyoruz. Bu adımın Litvanya ve Tatar toplumu için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bizde başkanlık olarak Litvanya Tatarları yılı kapsamında hazırlanmış olan programları desteklemeye devam ediyoruz. Türkiye’nin diaspora kurumu olarak biz birçok çalışmayı yaparken aynı zamanda kardeş topluluklara yönelikte faaliyetler yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kutlama ve konser programı kapsamında Kırım Ailesi Okulu öğrencileri sahne aldı. Kırım Tatar Halk oyunları gösterileriyle program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.