Site Rengi

DOLAR 18,8752
EURO 19,9090
ALTIN 1.099,08
BIST 5.058,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Yapılandırma için son güne kalanlar saatlerce sıra bekledi

VERGİ VE DİĞER BAZI BORÇLARIN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER İÇEREN KANUNDAN YARARLANMAK İÇİN SON GÜNE BIRAKAN VATANDAŞLAR, YAPILANDIRMADAN YARARLANMAK İÇİN MESAİ SAATİNİN BİTİMİNE KADAR BEKLEDİ. BAŞVURU SÜRESİNİN 30 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ AKŞAMI SONA ERECEĞİNİ VE CUMHURBAŞKANININ BİR DEFALIK SÜRE UZATIMI YETKİSİNİ KULLANDIĞI İÇİN KANUNDA YENİ BİR SÜRE UZATIMI YASAL OLARAK MÜMKÜN OLMADIĞINDAN ÜLKE GENELİNDE VERGİ DAİRELERİNDE AYNI YOĞLUNLAR YAŞANDI.

Yapılandırma için son güne kalanlar saatlerce sıra bekledi
01.10.2021
A+
A-

Vergi ve borç yapılandırması imkanından faydalanmak isteyen ancak işini son güne bırakanlar, oluşan uzun kuyrukların erimesi için saatlerce sıra bekledi.

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren kanundan yararlanmak isteyen ancak işini son güne bırakan vatandaşlar, başvuru süresinin dolmasına saatler kalan uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı tarafından yoğun talep üzerine 1 kez uzatılma yapılmasına rağmen, yine de başvurusunu son güne bırakanlar saatlerce sıra beklemek zorunda kaldı. Zaman zaman sosyal mesafe kuralının da unutulduğu kuyruğun uzunluğu 100 metreyi buldu. Korona virüs tedbirleri kapsamında binaya HES kodu ile alınan vatandaşlar işlemlerini yapabilirken, yaşanan so gün yoğunluğu mesainin son dakikalarına kadar devam etti.

Vergi dairesi önünde sıra bekleyen Musa Taşkın, maddi imkanlardan dolayı son günde geldiğini söyledi. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların çok yoğunluk oluşturduğunu belirten, Taşkın, “Şu anda bir arkadaştan borç aldım ve borcumu ödemek için geldim. Parasızlık tam iş olmadığından biraz da durumlar el vermediğinden geciktirdim. Para olsa taksitlendirmek yerine peşin öderim. Pandemi koşullarında geçimimizi zor sağlıyoruz. Günlük sürekli giderlerin çoğalması sebepliyle gecikmeler yaşanıyor. Burada çok yoğunluk var. Görüldüğü gibi arkamda da kuyruk oluştu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.