Site Rengi

DOLAR 18,8683
EURO 20,1219
ALTIN 1.114,57
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

TMO’nun Ordu’da fındık alımı başladı

SİSTEM ÜZERİNDEN RANDEVU OLUŞTURAN ÜRETİCİLER, FINDIKLARINI TMO ALIM NOKTASINA GÖTÜRDÜ. TMO GÖREVLİLERİ DE İLK OLARAK FINDIK ÇUVALLARINDAN NUMUNE ALDI.

TMO’nun Ordu’da fındık alımı başladı
01.09.2021
A+
A-

Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) Ordu’da yeni sezon fındık alımına başlandı. Üreticiler, fiyattan memnun olduklarını belirtti.

TMO tarafından Ordu’nun Altınordu ilçesinde, yeni sezon fındık alımına bugün başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından hazırlıklarını tamamlayan TMO, Organize Sanayi Bölgesi’nde depo kiraladı. Sistem üzerinden randevu oluşturan üreticiler, fındıklarını TMO alım noktasına götürdü. TMO görevlileri de ilk olarak fındık çuvallarından numune aldı. Yapılan incelemede, nem oranı kurtaran ve koşullara uygun olarak getirilen fındıklar depolara konuldu. TMO, önceden randevu alan üreticilerden Giresun kalite fındığın kilogramını 27, levant kaliteyi 26,5 ve sivri kaliteyi 25,5 liradan alırken, ilginin ise yoğun olduğu görüldü. TMO tarafından üreticilerin banka hesaplarına ilerleyen günlerde ödemeler yapılacak.

“Çok şükür memnunuz”

Önceden randevu alarak TMO’ya yeni sezonun fındık mahsulünü getiren Abdullah Özcan, “Fındığı topladık, kuruttuk ve emek verdik, bu sene yağmur nedeniyle zorluklar çektik. İnşallah hayırlısı olur. Şuanda serbest piyasa göre burada fiyatlar daha iyi. Dışarıda fiyatlar şuan 24 buçuk lira civarında. İnşallah hayırlısıyla veririz. Çok şükür memnunuz. Ben bugün 12 çuval fındık getirdim” dedi.

Cemal Gündoğdu isimli fındık üreticisi, “Buraya getirmenin sebebi fiyatları daha güzel olduğu için. Emeğimizin karşılığını daha güzel alıyoruz. Serbest piyasada fiyatlar eşit gibi. Ben de emeğimizin karşılığını almak için buraya getirdik. Ben bu yıl TMO’ya ilk defa fındık veriyorum, inşallah memnun olurum” diye konuştu.

“Devletimiz sahip çıkmasaydı belki de fiyatlar 20 liranın altında olacaktı”

Mehmet Kokrmaz da fındık hasadını sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını ve fındıklarını TMO’ya getirdiklerini belirterek, “Allah’a şükürler olsun hasadımızı toplamayı nasip etti. Kurutup bugün de TMO’ya getirdik. Allah devletimizden razı olsun, devletimiz fiyatları belirlememiş olsaydı serbest piyasada fındık fiyatları daha da düşük olacaktı. Devletimiz müdahale etmemiş olsaydı belki de bugün ürün 20 liranın altına düşecekti” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan TMO’nun fındık alımı yoğun bir şekilde sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.