Site Rengi

DOLAR 18,8683
EURO 20,1219
ALTIN 1.114,57
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Takı sektörünün kalbi burada atacak

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NIN 350 MİLYON LİRALIK YATIRIMI VE KAHRAMANMARAŞ KUYUMCULAR ODASI’NIN DA KATKILARIYLA YAPIMI TAMAMLANAN MERKEZDE, 360 İŞ YERİ FAALİYET GÖSTERECEK

Takı sektörünün kalbi burada atacak
14.09.2021
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 7 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, takı üretiminin merkezi olma hedefiyle faaliyetlerine başladı.

İstanbul’dan sonra takı üretiminde ikinci sırada bulunan Kahramanmaraş’ta kuyumcu atölyelerinin bir araya geldiği 107 bin metrekarelik kapalı alana sahip Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nin resmi açılışı geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplu açılış töreniyle gerçekleştirilmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 350 milyon liralık yatırımı ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası’nın katkılarıyla yapımı tamamlanan merkezde 360 iş yeri faaliyet gösterecek. 7 bin kişiye istihdam sağlayacak sitede 800 araçlı konaklama, toplantı salonu, otopark, lokanta, market gibi iş yerleri hizmet sunacak. İçerisinde Ar-Ge yapılan ve modern tesisleri barındıran sitede gemoloji laboratuvarı ve darphane onaylı ayar evi de bulunuyor.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, sitenin hizmete girmesiyle beraber teknoloji ve sanatı birleştirerek Kahramanmaraş’tan direkt dünyaya altın ve mücevher ihracatı başlatacaklarını söyledi. Öz, “Sitemizi 2021 yılında tamamladık. Geçmişten beri var olan kuyumculuğu geleneksel halden modern hale çevirmek için böyle bir alt yapı ve donanıma ihtiyaç vardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da uygun gördü. Çok katlı AVM türünde sanayi sitesi Türkiye’de bir ilk oldu. İçeride 325 tane kuyumcu imalatçısı, toplamda da 360 iş yeri bulunuyor. Özel güvenlikli tesis, 800 araçlı kapalı otopark, bin kişilik toplantı salonumuz, 30 yataklı misafirhanemiz ve idari kısmımız. Avrupa Birliği ile rekabetçi sektörler ile yürüttüğümüz laboratuvarımız bulunuyor. Özelikle altın üretiminde mücevher üretimine geçişte destekleyici bir proje. Hedefimiz hem istihdamı artırmak, hem teknolojiyi geliştirmek hem de kentimize vizyon katmaktı. Hedeflerimizden biri de firmalarımıza ihracat yapabilmeleri adına teknik desteği de verebilmek. Biz direkt buradan yurt dışına açılmanın programlarını yapıyoruz” dedi.

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin altın ve mücevher sektöründe en yüksek iş gücü ve üretim kapasitesine sahip olan Kahramanmaraş’ta yaklaşık 700 atölye faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.