DOLAR 18,8764
EURO 20,1174
ALTIN 1.114,76
BIST 5.141,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
13°C
Parçalı Bulutlu
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C
Paz 17°C

TAHAP Genel Başkanı Sarıoğlu, Çanakkale’de üreticilerle buluştu

ÇANAKKALE’NİN ÇAN İLÇESİNDE ÜRETİCİLER İLE BİR ARAYA GELEN TÜRKİYE TARIM HAYVANCILIK VE ARICILIK FEDERASYONU GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIOĞLU “ÜRETİCİLERİMİZİN SORUNLARINI YERİNDE DİNLEDİK VE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ” DEDİ.

TAHAP Genel Başkanı Sarıoğlu, Çanakkale’de üreticilerle buluştu
11.12.2021
A+
A-

Çanakkale’nin Çan ilçesinde üreticiler ile bir araya gelen Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “Üreticilerimizin sorunlarını yerinde dinledik ve gereğini yapacağız” dedi.

Çan ilçesinde Menderes Parkında TAHAP Çanakkale İl Başkanı Ferit Uyar, Bölge Koordinatörü ve TAHAP Balıkesir İl Başkanı Akın Beyhanlı ve üyeler ile bir araya gelen TAHAP Genel Başkan Sarıoğlu, burada üreticilerin sorunlarını dinledi. Aldığı notlarla konuyu Ankara’ya taşıyacağını kaydeden Başkan Sarıoğlu, “Teşkilatlarımızı ve üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Güncel problemleri değerlendiriyoruz. Tabi biz TAHAP olarak birçok konuya dokunduğumuz için Çan’daki üreticilerimizin de problemlerini dinledik. Ankara’ya döndüğümüzde ise gereğini yapacağız. Biz zamlardan önce Türkiye genelinde arıcılarımızın besleme şekerini 212+ nakliye ile dağıttık. Şu anda Türkiye genelinde üyelerimizin ihtiyacı olan 1. sınıf ekmeklik unu dağıtıyoruz. Gıda paketini de yakında açıklayacağız. Tabi bu arada mevzuat değişiklikleri ile ilgili yani milletimizin devleti ile buluşması ile ilgili değişikliklerin yapılması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Önemli olan mesele sorunları yerinde görüp tespit ederek, Ankara’da çözmek. Onun için bu ziyaretleri yapıyoruz. Bal fiyatları artık istenen seviyeye yavaş yavaş geliyor. İnşallah önümüzdeki yıl daha iyi olacak. Mesela küçükbaş hayvan yetiştiricisi üyelerimiz var, onların da problemlerini biliyoruz. Süt hak ettiği yere gelmeli, ama önce Türkiye’de tarımın bileşenlerinde tarımın kitabı yeniden yazılmalı. Tarım ve Gıda kesinlikle güvenlik meselesi ilan edilmeli. Yine bunun yanında özellikle konvansiyonel tarımı terk edip, ekolojik tarıma dönmek zorundayız. Tarımsal bürokraside yeniden yapılanmalı milletin üzerine binen bu yükler ancak bu şekilde hafifletilir diye düşünüyoruz. O nedenle yoğun bir çalışma temposu içerisinde bölge koordinatörü arkadaşımız ve Çanakkale il başkanı kardeşimiz ile birlikte bugün Çan’da misafir olduk. Buradan da nasip olursa Kırklareli’ne, Edirne’ye ve Tekirdağ’a doğru devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.