Site Rengi

DOLAR 18,8659
EURO 20,0992
ALTIN 1.114,07
BIST 5.149,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Samsun en üst düzeyde desteklenen ikinci il oldu

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE, “ARALIK AYI İTİBARIYLA AR-GE VE YENİLİK EKOSİSTEMİ BUGÜN 89 TEKNOPARK, 1254 AR-GE MERKEZİ VE 342 TASARIM MERKEZİ’YLE İLERLEME KAYDEDİLMİŞTİR. BU SAYILARIN ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE KATLANARAK BÜYÜMESİNİ BEKLİYORUZ. SAMSUN; ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ, LİMANI VE İYİ BİR ÜNİVERSİTE EĞİTİM ALTYAPISI DOLAYISIYLA KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN GÖZDE SANAYİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ HALİNE GELMİŞTİR. SAMSUN SANAYİSİ, PANDEMİYE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM ETMİŞTİR. BÖLGEMİZDE MEVCUT BEYAZ EŞYA, OTOMOTİV, SAVUNMA, MAKİNA, METAL, PLASTİK, TEKSTİL, ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİSİNİN GELİŞİMİNİN YANINDA UZAY, HAVACILIK, NÜKLEER ENERJİ, RAYLI SİSTEMLER VE GEMİ İNŞA SANAYİNDE FAALİYET GÖSTERECEK AKTÖRLERİN DE SİSTEME DAHİL EDİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ. BU ARZUMUZU HAYATA GEÇİRECEK SANTEK ÇALIŞMALARINI 4 DÜZEYDE GERÇEKLEŞTİREBİLECEK ŞEKİLDE TASARLADIK. BU DÜZEYLER BELİRLENİRKEN İLİN BÜYÜKLÜĞÜ VE KAPASİTESİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUK. ANILAN BİLGİLER IŞIĞINDA SAMSUN’UN; GELİŞMİŞ SANAYİSİ, YENİ ÇALIŞMALAR İÇİN POTANSİYEL TAŞIYOR OLMASI, PAYDAŞLARIN İSTEKLİ ÇALIŞMALARI NEDENİYLE 4. SEVİYEDE SANTEK YAPILMASI KARARLAŞTIRILMIŞ BİR BAŞKA İFADEYLE BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN EN ÜST DÜZEYDE DESTEKLENEN İKİNCİ İLİMİZ OLMUŞTUR. BU PROGRAM UYGULAMASINDA BAKANLIĞIMIZIN MERKEZDEN DESTEĞİ KADAR PROGRAMIN YEREL PAYDAŞLARLA SAHİPLENİLMESİ DE ÖNEM TAŞIMAKTADIR. BU ETKİNLİK SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIMDIR. BU YENİ YAPIYLA ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ İÇERİSİNDE BAKANLIĞIMIZ SANAYİNİN GELİŞMİŞ OLDUĞU İLLERDE DOĞRUDAN KURUL ÇALIŞMALARININ AKTİF BİR PARÇASI HALİNE GELECEKTİR. BUGÜNDEN SONRA SİZLERİN DE KATKILARIYLA SANAYİ ADINA DAHA BÜYÜK GELİŞMELERİN YAŞANACAĞINA VE BU TOPLANTI SONRASINDA DEVAM EDECEK ÇALIŞMALARIN DİĞER İL MÜDÜRLÜKLERİMİZ, PAYDAŞ KURUM VE KURULUŞLAR İÇİN DE ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİNE İNANIYORUM” İFADELERİNİ KULLANDI.

Samsun en üst düzeyde desteklenen ikinci il oldu
14.12.2021
A+
A-

SAMSUN (İHA) – Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Samsun; gelişmiş sanayisi, yeni çalışmalar için potansiyel taşıyor olması, paydaşların istekli çalışmaları nedeniyle 4. seviyede Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) yapılması kararlaştırılmış bir başka ifadeyle bakanlığımız tarafından en üst düzeyde desteklenen ikinci ilimiz olmuştur” dedi.

Samsun’da, Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Otomotiv, Makine ve Metal Sektör Buluşması bir otelde yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Samsun Valiliği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve KOSGEB’in paydaşlığıyla yapılan program ASELSAN, TÜRASAŞ, Nurol Makina, Otokar ve Devlet Malzeme Ofisi temsilcileri ile yerel kurum ve kuruluşlardan katılımcılara yapılabilecek iş birliklerini değerlendirmek üzere ikili görüşme imkanı sundu.

Programın yeni iş birliklerine zemin oluşturmasını beklediğini ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Dört ulaşım aksının bir arada olduğu, alternatifli üretim alt yapısıyla Samsun, otomotiv, makine ve metal sektörü için oldukça stratejik bir konumdadır. Bu nedenle SANTEK Samsun Buluşması’nın bu sektörler bağlamında düzenleniyor olması büyük önem arz etmektedir. Şüphesiz bugün yüksek teknoloji üreten lider firmalarımızın şehrimizdeki firmalarla bir araya gelmesi, güçlü iş birliklerine zemin oluşturacaktır” diye konuştu.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, “Türkiye’nin hem savunma sanayi alanında hem KOBİ’lerinin geliştirmiş olduğu teknolojiler, bütün dünyaya mal satan bir ülke haline gelmesi gerçekten ilgiye mazhar oluyor. Biz de anlatmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğini, bu ülkenin çalışma gayretini, azmini, teknolojiye yapılan yatırımları ki bunlar bugün teker teker saydığımızda gerçekten ciddi yekun oluşturan şeyler. 20 yıl önce bu ülkede TEKNOPARK sayısı bir elin parmakları kadar yokken şimdi artık belli bir noktaya ulaşmış. TEKNOPARK’taki firma sayıları, AR-GE merkezi, laboratuvar bütün bunların gerçekten artık Türkiye güçlü bir ekonomi güçlü bir ülke haline gelmiş” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Aralık ayı itibarıyla AR-GE ve yenilik ekosistemi bugün 89 TEKNOPARK, 1254 AR-Ge Merkezi ve 342 Tasarım Merkezi’yle ilerleme kaydedilmiştir. Bu sayıların önümüzdeki dönemde katlanarak büyümesini bekliyoruz. Samsun; organize sanayi bölgeleri, limanı ve iyi bir üniversite eğitim alt yapısı dolayısıyla Karadeniz Bölgesi’nin en gözde sanayi şehirlerinden biri haline gelmiştir. Samsun sanayisi, pandemiye rağmen büyümeye devam etmiştir. Bölgemizde mevcut beyaz eşya, otomotiv, savunma, makine, metal, plastik, tekstil, orman ürünleri sanayisinin gelişiminin yanında uzay, havacılık, nükleer enerji, raylı sistemler ve gemi inşa sanayinde faaliyet gösterecek aktörlerin de sisteme dahil edilmesini arzu ediyoruz. Bu arzumuzu hayata geçirecek SANTEK çalışmalarını 4 düzeyde gerçekleştirebilecek şekilde tasarladık. Bu düzeyler belirlenirken ilin büyüklüğü ve kapasitesini göz önünde bulundurduk. Anılan bilgiler ışığında Samsun’un; gelişmiş sanayisi, yeni çalışmalar için potansiyel taşıyor olması, paydaşların istekli çalışmaları nedeniyle 4. seviyede SANTEK yapılması kararlaştırılmış bir başka ifadeyle Bakanlığımız tarafından en üst düzeyde desteklenen ikinci ilimiz olmuştur. Bu program uygulamasında bakanlığımızın merkezden desteği kadar programın yerel paydaşlarla sahiplenilmesi de önem taşımaktadır. Bu etkinlik Samsun için önemli bir adımdır. Bu yeni yapıyla önümüzdeki süreç içerisinde bakanlığımız sanayinin gelişmiş olduğu illerde doğrudan kurul çalışmalarının aktif bir parçası haline gelecektir. Bugünden sonra sizlerin de katkılarıyla sanayi adına daha büyük gelişmelerin yaşanacağına ve bu toplantı sonrasında devam edecek çalışmaların diğer il müdürlüklerimiz, paydaş kurum ve kuruluşlar için de örnek teşkil edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise Samsun’un sanayi bakımından önünün açık olduğunu belirterek, “Samsun, lokasyon olarak çok iyi konumda. Demir yolları, hava limanı bulunan, kara yolunun çok elverişli olduğu, üç limanı olan, demir yollarının organize sanayi bölgelerine ulaştığı önder illerimizden birisi. 57 bin öğrencimiz var. Nitelikli bir altyapımız var. Çalışacak personel yapımız gayet iyi. Mesleki eğitim anlamında daha iyi de yapacak projelerimiz var. İnşallah Samsun’umuzun önü açık” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.