Site Rengi

DOLAR 18,8726
EURO 20,1433
ALTIN 1.119,38
BIST 5.392,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 15°C
Az Bulutlu
Ankara
15°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Payitaht Bursa’nın yeni akıncıları

BURSA GEMLİK TOGG YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI İNŞAATINI ZİYARET EDEN MİLLETVEKİLİ AHMET KILIÇ, CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ YATIRIMINA ŞAHİTLİK ETMENİN ANLATILMAZ BİR DUYGU OLDUĞUNU AÇIKLADI.

Payitaht Bursa’nın yeni akıncıları
04.10.2021
A+
A-

Türkiye’nin neredeyse bir asırlık hayalini gerçekleştirdiği Bursa Gemlik TOGG Yerli Otomobil Fabrikası inşaatını ziyaret eden Milletvekili Ahmet Kılıç, Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımına şahitlik etmenin anlatılmaz bir duygu olduğunu açıkladı.

Milletvekili Ahmet Kılıç, dev eserin Türk gençliğinin en önemli ilham kaynağı, en güçlü umudu olduğunu söyledi. ’Devrim’ ile yolda kalan Türkiye’nin 60 yıllık hayâlinin gerçekleşeceği Bursa Gemlik TOGG Yerli Otomobil Fabrikası’nı ziyaret eden 35 yaşındaki genç Milletvekili Ahmet Kılıç, pandemi ve olağan şartlara rağmen Türkiye’nin tarihî dev yatırımın inanılmaz bir hızla yükselmeye devam ettiğini söyledi.

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, ilk yerli ve millî elektrikli otomobili TOGG’un temellerinin atıldığı Bursa Gemlik Fabrikasında boya, gövde, montaj, enerji ve arıtma tesisi ile giriş binasının hızlı şekilde tamamlandığını belirterek, 2022 yılında ilk otomobilin banttan inecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Dev yatırımın Bursa’da ilk olarak yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını hatırlatan Ahmet Kılıç, orta ve uzun vadede yan sanayii ile birlikte 20 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını bildirdi.

İçerisinde farklı tesislerin olduğu devasa bir üretim kompleksi ile Türkiye’nin çıtayı çok çok yükseklere taşıdığına dikkat çeken Ahmet Kılıç, dünyanın gözünün üzerinde olduğu dev yatırımın arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılık, cesaret ve mücadelesinin eseri olduğunu belirtti.

Milletvekili Ahmet Kılıç, dev yatırımın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü ve yenilikçi ülke vizyonunun en önemli sembollerinden olmasının yanı sıra genç kuşaklara büyük ilham kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.